Сетиен не е "пожарен вариант", Бетис изготвил специален доклад за Барса миналия сезон


Сетиен не е "пожарен вариант", Бетис изготвил специален доклад за Барса миналия сезон
Снимка: Getty Images/Guliver

1974 0

Реакциите след назначаването на Кике Сетиен като треньор на Барселона са противоречиви. Каталунците взеха 61-годишния наставник, но след неуспешните опити за привличане на Шави, Роналд Куман и Маурисио Почетино. Остави се впечатлението, че Сетиен е викнат като "пожарен вариант" и този ход не е напълно обмислен. Това обаче не е така.

Още през миналия сезон ръководни фактори на Барселона и Бетис са обядвали заедно и тогава е станало въпрос за Сетиен. Добрите отношения между двата клуба довела ситуацията дотам, че "зелено-белите" изготвили специален доклад за наставника си, който изпратили на "блаугранас". В него било упоменато как точно ръководи съблекалнята, какви са отношенията му с ръководителите, служителите и играчите и други подобни детайли. 

В крайна сметка Кике Сетиен се раздели с Бетис след края на миналия сезон, като причините за това не бяха спортни. Неговите отношения с привържениците на тима не бяха добри и той направи някои полемични коментари на пресконференции. 

Сега основните задачи и най-големи предизвикателства в новия му клуб ще са отборът да играе атрактивен футбол, да печели трофеи и да внимава с изявите си пред медиите. Междувременно, стана ясно, че Сетиен може да замести Суарес с... нападател от Ла Масиа (четете повече тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички