Серхио Рамос чупи рекорди с Испания, задмина и Икер Касияс


Серхио Рамос чупи рекорди с Испания, задмина и Икер Касияс
Снимка: Getty Images/Guliver

2727 0

Капитанът на Реал Мадрид и на Испания - Серхио Рамос, вече е играчът с най-много участия за испанския национален отбор – 168. При снощното равенство с Норвегия той изпревари Икер Касияс (167) и еднолично оглави тази класация.

Дебютът на Рамос за Испания е на 26.03. 2005 г срещу Китай. Капитанът на Реал Мадрид държи и друг рекорд: 125 победи с националната фланелка. Също така изравни рекорда на Арколада -  46 мача с капитанската лента. За 14-те сезона с Испания Серхио Рамос е отбелязал 21 попадения, което го нарежда сред топ 10 във вечната ранглиста на голмайсторите.

168-те мача на Рамос го поставят на 8-мо място в класацията на футболистите с най-много изиграни срещи за националните си отбори. 17 мача го делят от това да е играчът с най-много мачове за националния си отбор в света.

За негово съжаление обаче - Испания не успя да победи Норвегия и ще трябва да почака още за класиране на Европейското първенство догодина. “Болезнено е да губиш точки в последните секунди. Не ни беше лесно срещу отбор, който знаеше, че ако загуби, ще се лиши от шансовете си да се класира на европейското. Норвегия знаеше как да ни окаже натиск в края, като изпрати всичките си високи играчи в нашето наказателно поле. Сега трябва да се успокоим и да се подготвим за следващите си мачове”, коментира Рамос.

По-рано Рамос изненада като обяви, че иска да играе на Олимпиадата през следващата година - ето и повече подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички