С 5-ата "Златна топка" на Роналдо се завърна и атакуващата мощ на Реал Мадрид


С 5-ата "Златна топка" на Роналдо се завърна и атакуващата мощ на Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

3489 0

Реал Мадрид изигра безспорно най-силния си двубой от началото на сезона и буквално изпепели намиращия се в силна форма Севиля с 5:0 на стадион "Сантиаго Бернабеу".

"Кралския клуб" излезе с доста интересен състав, който беше прекроен най-вече в защита. Там бяха поставени Ашраф, Начо, Вайехо и Марсело, а Зидан избра 4-4-2 за своя титулярна схема. И това се оказа много добро решение срещу солидната халфова линия на Севиля.

Преди старта на срещата Кристиано Роналдо представи пред пълния стадион 5-ата си "Златна топка", с която беше награден в четвъртък вечер. Последвалото представление от страна на "белия балет" обаче засенчи този паметен момент на "Бернабеу".

Още в началото на мача при корнер Муриел се превърна в антигерой за своите, след като "свали" топката за Начо. Той с умело овладяване се отърва от защитник и от 2 метра нанесе категоричен удар - 1:0.

След няколко пропуска в 23' Марко Асенсио успя да пробие халфовата линия на съперника и напредна в неговата половина. Той успя да види, че Роналдо е на ръба на засадата и му пусна подаване в наказателното поле - удар и 2:0 за "белия балет".

В 30' се стигна до дузпа в полза на домакините, след като Марсело се опита да прехвърли Хесус Навас, а бившият испански национал спря топката с ръка. Роналдо стреля във вратаря, но топката все пак се озова в мрежата - 3:0.

Това обаче не беше всичко за първото полувреме. В 38' Роналдо отне топката в средата на терена, успя да я задържи в свое владение и изведе Тони Кроос. Той се понесе през центъра и подаде на Лукас Васкес, който от своя страна веднага върна топката, но вече в наказателното поле - удар от трудна позиция с левия крак се оказа точен и Кроос записа името си сред голмайсторите.

В 42' малдият Ашраф Хакими записа дебютния си гол, след като Бензема го видя как нахлува в наказателното поле. Френският стрелец веднага го изведе, а десният защитник успя да запази спокойствие и нанесе категоричен удар, въпреки че нахлу в пеналтерията на скорост от близо 33 км/ч - 5:0 до почивката.

След почивката логично "белия балет" сериозно намали темпото с оглед на тежката декемврийска програма пред отбора. След като имаше 14 удара (8 точни) през първата част, Реал стреля едва 5 пъти през втората част, а Модрич, Кроос и Роналдо бяха сменени преди 75'. Все пак столичани имаха няколко добри шанса да повишат още повече разликата, но Бензема удари греда в средата на полувремето.

В класирането Реал Мадрид засега намали разликата с Барселона на 5 точки, но каталунците могат още утре вечер да увеличат аванса на 8 с успех над Виляреал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички