Реал Мадрид за малко да изпусне убедителна преднина и да се издъни в дебюта на Азар


Реал Мадрид за малко да изпусне убедителна преднина и да се издъни в дебюта на Азар
Снимка: Getty Images/Guliver

1658 0

Реал Мадрид победи отбора на Леванте с 3:2 в двубой от 4-ия кръг на Ла Лига. Два гола за домакините отбеляза Карим Бензема, а третият бе дело на Каземиро. За Леванте се разписаха Майорал и Мелеро през второто полувреме. "Белия балет" обаче трепери до последно, тъй като гостите сериозно натиснаха в последните минути в търсене на изравнителен гол. Дебют направи и Еден Азар, който влезе в 60' на мястото на Каземиро.

През първата част домакините бяха по-добрият отбор, като след 15-ата минута наложиха доминация срещу съперника си. В 17' Тони Кроос стреля на два пъти от наказателното поле, но вратарят на Леванте се справи. В 21' се стигна и до първата по-опасна ситуация за мадридчани. Бензема стреля от границата на наказателното поле, но Айтор изби топката.

Натискът на домакините даде резултат в 25', когато Карвахал центрира, а Бензема засече с глава за 1:0. 6 минути по-късно отново нападателят на "Кралския клуб" се разписа, този път с крак след асистенция на Хамес Родригес. В 40' преднината на Реал стана още по-убедителна. Винисиус напредна по дясното крило и центрира към наказателното поле, където Каземиро засече от близо.

Втората част започна с бърз гол за Леванте. Борха Майорал достигна до перфектно подаване и изстреля отличен нисък удар към левия ъгъл. В 58' Карим Бензема, който направи силен мач, можеше да вкара третия си гол, но нацели дясната греда. В 60' Азар записа дебют в Ла лига, заменяйки Каземиро. Освен него в игра влезе и Едер Милитао на мястото на Серхио Рамос.

Малко след влизането си Азар можеше да запише и асистенция, но Винисиус пропусна. При добавката бразилецът вкара, но попадението бе отменено заради засада на Хамес. След това Айтор спаси опасни изстрели на Азар и на Винисиус. В 75' Леванте се възползва от всички тези пропуски на домакините и резервата Мелеро се разписа с глава след заучено изпълнение на корнер. В добавеното време Тибо Куртоа спаси своя отбор от изравнителен гол след добър удар с глава на Майорал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички