Реал Мадрид с най-трагична подготовка от 39 години насам


Реал Мадрид с най-трагична подготовка от 39 години насам
Снимка: Getty Images/Guliver

3060 0

Загубата на Реал Мадрид от градския съперник Атлетико със 7:3 върна много неприятни спомени за "белия балет". През 1980 година отново в подготовка Реал губи от Байерн Мюнхен с 9:1. Като приликите с тогавашната подготовка и настоящата не са никак малко.

В 5 двубоя Реал допусна 16 гола, което означава по 3,2 гола на двубой, а това е повече от незадоволително представяне за отбора. Ако срещу Ред Бул Залцбург или срещу Рома допуснат още един, то ще изравнят най-лошата си подготовка през 1980г., когато допускат 17 попадения.

"Кралете" все още не може да покажат добър облик, като в последния мач срещу Фенербахче вкараха 5 гола, но и допуснаха 3. Разликата с подготовката от преди 39 години е, че тогава отборът изиграва 10 контролни срещи. Освен това досега Зинедин Зидан никога не е водил толкова лоша подготовка. През 2017/18 допуснаха 10 гола в 5 двубоя, а преди това 8 попадения в 4 срещи.

А кога е първото "Ел Класико" за сезона - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички