Реал Мадрид отчая "Бернабеу" - допусна пълен обрат от мъчещ се да оцелее тим


Реал Мадрид отчая "Бернабеу" - допусна пълен обрат от мъчещ се да оцелее тим
Снимка: Guliver/GettyImages

2755 0

Събудилият се в последните два месеца испански гранд Реал Мадрид показа наглед, че постоянството е голямата липса в тима през този сезон. "Белия балет" допусна сензационен обрат на "Сантиаго Бернабеу" и, въпреки че мачкаше Жирона около час, гостите от Каталуния удариха големия столичен гранд с 1:2 в сърцето на Мадрид.

В 25' Каземиро даде аванс на своя тим, а останалите в бели фланелки направиха непростими пропуски в следващите 35 минути. Жирона пък изравни в 65', когато Рамос игра с ръка в наказателното поле, а Стуани реализира отсъдената дузпа. 10 минути по-късно пък Порту вкара след нова сериозна грешка в дефанса на "белия балет".

В добавеното време пък Серхио Рамос, който изигра страхотен мач през седмицата в Холандия, си изкара втори жълт картон и беше изгонен от игра. Това беше 19-и червен картон за капитана на тима в Ла Лига, като това е абсолютен рекорд в историята на испанския шампионат.

Жирона записа първа победа в Примера от 25-и ноември насам, като отборът беше в серия от 10 поредни мача без успех в шампионата, както и 6 поредни поражения във всички турнири.

"Кралете" от своя страна губят у дома за 3-и път през този сезон в Ла Лига, което е нетипично за тима. И, въпреки подобрената форма, Реал отново ще остане на 3-о място зад Атлетико и далеч зад Барселона, който вече има категоричен аванс на върха в класирането - 9 пред "белия балет" и 7 пред "дюшекчиите". Жирона от своя страна събра актив от 27 и временно се отдалечи от зоната на изпадащите на 4 пункта.

Реал Мадрид смачка съперника си през първото полувреме, а резултатът беше открит по стандартен за домакините начин. В 25' Тони Кроос центрира перфектно от крилото за Каземиро, който с глава се разписа за 1:0. Пропуските след това се редуваха един след друг, а в 44' попадение на Марсело беше отменено заради засада - само един гол аванс за домакините.

През втората част "белия балет" продължи да натиска, а Бензема и Асенсио се отчетоха със сериозни пропуски. И след 60' Жирона заигра много по-добре от домакините, които явно решиха, че са спечелили мача.

В 64' при центриране в малкото наказателно поле Куртоа не излезе да улови топката, което доведе до удар на Стуани с глава в гредата. Последва добавка на негов съотборник, а Рамос спря топката, но с ръка - дузпа за гостите, точно реализирана от Стуани - 1:1.

Само няколо минути по-късно двойно подаване между Порту и голмайстора изведе крилото, който за малко не счупи страничния стълб. В 75' обаче домакините отново капитулираха.

При контраатака Лозано беше изведен в наказателното поле и успя да стреля, но Куртоа изби. Нито един защитник на Реал обаче не покри Порту, който довкара топката и донесе победата на гостите.

До края на мача Гарет Бейл направи два пропуска в мача, а Серхио Рамос си изкара втори жълт картон, след който беше изгонен от игра в добавеното време.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички