Реал Мадрид е футболният крал на Испания!


Реал Мадрид е футболният крал на Испания!
Снимка: Getty Images/Gulliver

3229 0

Реал Мадрид не допусна изненада и с победа над Малага си осигури шампионската титла в Испания.

"Кралете" победиха с 2:0 с попадения на Кристиано Роналдо и Карим Бензема. Старши треньорът на Реал Мадрид Зинедин Зидан излезе с всичко най-добро на „Ла Росаледа“ и отборът му осигури първа титла за Реал от 2012 година, която е под номер 33 за "Белия балет".

За последно "Белия балет" триумфираха в Примера дивисион от сезон 2011/12, когато начело на тима бе Жозе Моуриньо.

В същото време в другия двубой големия конкурент Барселона постигна обрат срещу Ейбар от 0:2 до 4:2 на "Камп Ноу".

По отличен начин започна двубоят за отбора на Зинедин Зидан. Още във 2' Рал поведе в резултата. След грешка на играч на Малага, топката се оказа в Иско, който подаде към Роналдо, португалецът преодоля стража на домакините и отбеляза за 0:1.

 

В 14' Карим Бензема пропиля огромна възможност. Той получи прецизно центриране в наказателното поле и отправи бърз удар към левия ъгъл. Вратарят обаче внимаваше и спаси иначе не много силния удар.

Срещата продължи да е доста отворена, като и двата отбора имаха своите възможности. В 34' Камени направи превъзходно спасяване, след като блокира удар на Кристиано Роналдо. Опитът му от наказателното поле беше насочен право в средата на целта, но отразен от вратаря.

Малага записа силни минути в края на полувремето. Джони центрира в наказателното поле, Кеко успя да го засече, но ударът му с глава от центъра на пеналтерията премина малко встрани от лявата греда.

"Белия балет" отбеляза много важно попадение 10 минути след подновяване на играта. Карим Бензема достигна до топката след разбъркване в наказателното поле от ъглов удар и удвои преднината на Реал, което и се оказа последното попадени в срещата.

 

В 71' отново Бензема прати топката в мрежата, но попадението не беше зачетено правилно заради засада.  В 76'' Навас не рискува и изби в корнер след коварен прехвърлящ удар на Качамо. Две минути по-късно отново Камачо стреля с глава малко над гредата.

Преди мача

Статистиката между двата отбора е изцяло в полза на Реал Мадрид, в което няма нищо изненадващо. “Белият балет”има само една загуба за последните близо 20 години от Малага. Тя бе през сезон 2012/2013, когато мачът тук завърши 3:2 за домакините.

Отново извън строя за Реал са Гарет Бейл и Дани Карвахал. Под въпрос са Хамес Родригес и Пепе. Титлата в Примера е много близо, а в същото време тимът вече си е гарантирал участие във финала в Шампионска лига.

В другия двубой от 21 часа, Барселона посреща Ейбар, като единствено може да чакат грешна стъпка, ако победят своя противник.  

Съставите:

Малага: Камени; Мигел Торес, Луис Ернандес, Вийянуева, Рика; Ресио, Камачо; Кеко, Форналс, Джони; Сандро

Реал: Навас; Данило, Варан, Рамос, Марсело; Модрич, Каземиро, Кроос; Иско, Бензема, Кристиано

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички