Първото "Ел Класико" за годината остана без победител, всичко ще се решава на "Бернабеу"


Първото "Ел Класико" за годината остана без победител, всичко ще се решава на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Gulliver

9855 0

Първото "Ел Класико" за годината остана без победител. Барселона и Реал Мадрид завършиха 1:1 в първия полуфинал за Купата на Краля, който се изигра на "Камп Ноу". Реваншът е на 27 февруари в Мадрид. Лукас Васкес откри резултата през първата част, а Малком изравни за Барселона през второто полувреме. Голямата звезда на каталунците Лионел Меси бе резерва, но влезе в игра 30-ина минути преди края. Така за първи път от 11 декември миналата година аржентинецът не успя да се разпише или да асистира. И в двата случая започва от пейката.

Двата отбора започнаха с атаки още от началото на срещата. В 5' Винисуис започна добра атака от ляво, след което топката стигна до Тони Кроос, който шутира от наказателното поле, но Тер Щеген изби. След това малко не достигна на играч на гостите да засече отново топката.

Минута по-късно "белия балет" откри резултата. Страхотна работа свърши Карим Бензема, който изигра важна роля в организацията на атаката. Той центрира към Лукас Васкес, който преодоля стража с брилянтен удар в долния ляв ъгъл - 0:1.

В 13' Иван Ракитич допусна грешка при изнасянето на топката и даде отличен шанс за нов гол на мадридчани. Винисиус и Бензема обаче по-скоро си попречиха и до удар не се стигна. В 18' и Коутиньо сгреши сериозно, като създаде условия за нова контра на гостите, но Винисиус не взе правилното решение и потърси подаване вместо удар.

От Реал опитваха да пресират още от средата на терена, но до чисти положения се стигаше по-трудно. В 20' Луис Суарес успя да подаде към Малком, който се измъкна от засада и излезе сам срещу Навас, като избра да стреля леко и право във вратаря. Постепенно Барселона създаде няколко добри положения. В 27' Малком центрира от статично положение, а Пике стигна до топката и стреля над гредата. Най-доброто положение за каталунците дойде в 32'. Малком отново центрира от фаул, а Ракитич стреля с глава и нацели напречната греда. След това последва много бърза контра за Реал през Винисиус, който проби отляво и пусна успореден пас, който не намери Бензема. До края на полувремето домакините бяха малко по-активният отбор, като последните минути играта бе доста изнервена и накъсана заради нарушения.

Първата интересна ситуация през втората част бе за Барселона. Коутиньо опита да изненада Навас с удар от границата на наказателното поле, но топката мина над вратата. В 57' отборът на Ернесто Валверде успя да изравни резултата. Алба напредна в наказателното поле и се сблъска с вратаря Навас, който изби топката. Суарес успя да стигне до нея и да я насочи към празната врата, но нацели близката греда. Отскочилата топка попадна у Малком, който реализира от неудобна позиция за 1:1. Веднага след гола съдията Матеу Лаос извади жълт картон на Жорди Алба.

След това двамата треньори направиха по една двойна смяна. В Барселона на мястото на Ракитич и Коуиньо влязоха Лионел Меси и Видал. За гостите Бейл и Каземиро замениха Винисиус и Йоренте.  В 70' Меси бе фаулиран на границата на наказателното поле, но изпълнението му от фаула не бе добро и се удари в стената.

Нещата на терена малко се успокоиха, като следващата опасност бе в 81'. Тер Щеген опита да пресече удар, а топката попадна в Бензема. Той видя вляво оставеният сам Бейл, който трябваше да вкара на опразнената врата, но уелският национал не успя да поеме топката добре и не нанесе добър удар. В 85' и удар на Варан мина покрай вратата на Барселона.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Исторически това ще бъде шестата среща на големите съперници в полуфиналите. Досега на този етап от турнира Барселона два пъти е стигала до финала, а Реал - три пъти. Двата тима са играли полуфинали през 1916, 1943, 1953, 1954 и 1959 година.

Иначе това ще бъде двадесетият сблъсък между двата гранда в този турнир. Досега в тях Реал е побеждавал 10 пъти, а Барселона - 9. За последно двата гранда се срещнаха за Купата на Краля през 2014 година на финала. Тогава "белите" победиха. Най-големият им успех над Барса във втория по сила турнир в Испания е от 1943 г. - 11:1. За Барса това е 6:1, постигнато през 1957 г. След 1974 г. двата тима не могат да си вкарат повече от 3 мача в двубоите.

Голямата въпросителна преди днешния двубой бе дали звездата на Барселона Лионел Меси ще вземе участие в двубоя. Добрата новина за каталунците е, че Лионел Меси попадна в групата. Аржентинецът получи болезнен удар в бедрото по време на мача срещу Валенсия. Пред Сантиаго Солари няма сериозни проблеми и има пълен състав пред себе си. Извън сметките на Солари останаха Браим Диас, Валверде и Алваро Одриосола, който игра в последния мач на „кралете“ в испанския шампионат срещу Алавес.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БАРСЕЛОНА: Тер Щеген, Семедо, Пике, Ракитич, Бускетс, Коутиньо, Артур, Малком, Ленгле, Алба, Суарес

РЕАЛ МАДРИД: Навас; Карвахал, Рамос, Варан, Марсело; Модрич, Йоренте, Кроос; Лукас, Бензема, Винисиус

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички