Приходи на стойност 1 милиард евро за Барселона


Приходи на стойност 1 милиард евро за Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1521 0

Приходи на стойност 1 милиард евро е целта на Барселона, след като бъде осъществен проекта за реконструкция на "Камп Ноу". Амбициозната задача е целта на настоящото клубно ръководство, което е оглавявано от Хосеп Мария Бартомеу.

Както е известно, съоръжението ще увеличи капацитета си до 105 хиляди седящи места, като ще бъде изградена и нова търговска час около стадиона. Ръководството подготвя и куп други нововъведения, с които Барселона да се превърне в първата спортна марка, генерирала 1 милиард евро приходи годишно.

"Нашата цел е да достигнем до 1 милиард приходи до пет години. Това е амбициозен проект, не само за футбола и за целия спорт. Това ще постави Барселона на едно място в света, което никой няма да е достигал“, коментира Бартомеу.

"Изборите дадоха стабилност на клуба. Успяхме да изготвим проект, който е достатъчно амбициозен и ни вълнува много. Той не застрашава финансовата стабилност на клуба. Проектите за нов стадион, нова зала и реконструкция на „Камп Ноу“. Ние правим това за наследниците ни. Реализирането на тези проекти ще ни гарантират устойчиво бъдеще. Ще разполагаме с най-добрия стадион в света“, добави президентът на каталунците.

"Не може да стоим на едно място. Ние сме лидери в света на спорта и сме постигнали всички успехи с много усилия. Трябва да продължим да работим и следваме стратегическия пан за развитието на клуба в следващите шест години.“

"Барселона не иска само да печели във футбола, а и да бъде пример. Искаме да сме клубът на децат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички