Преди решаващото "Ел Класико": Реал Мадрид или Барселона, кой е по-скъп?


Преди решаващото "Ел Класико": Реал Мадрид или Барселона, кой е по-скъп?
Снимка: Getty Images/Gulliver

3176 0

В сряда вечер ще се изиграе и вторият полуфинален сблъсък между Реал Мадрид и Барселона за Купата на Краля. Първата среща на "Камп Ноу" завърши 1:1 и двата тима имат шансове за класиране на финал. Със сигурност "белия балет" ще опита да стигне до него, предвид незавидното им положение в Ла лига, където убедителен лидер е Барселона.

24 часа преди "Ел Класико" обаче ще направим кратка справка относно кой от двата състава е по-скъп. Според Тransfermarkt това безспорно в съставът на каталунците, който не само задминава Реал, но е и на първо място в света. Съставът на Барселона е оценен на малко над 1 млрд. евро. Най-скъпият в отбора е голямата звезда Лионел Меси, който е оценен на 144 млн. евро, а след него се нарежда Филипе Коутиньо - 126 млн. евро. Тройката се затваря от Усман Дембеле и Тер Щеген със 72 млн. евро.

Реал Мадрид е на трето място в света по най-стойностен отбор - 876,42 млн евро. Там първата позиция делят цели четирима играчи - Варан, Тони Кроос, Марко Асенсио и Гарет Бейл с по 72 млн. евро. Иско е след тях, а Каземиро и Бейл са оценени на 63 млн. евро. Няма съмнение, че спадът при Реал Мадрид се дължи и на раздялата с Кристиано Роналдо, който бе продаден на Ювентус през лятото за малко над 100 млн. евро.

Вече е ясен е съдията, който ще ръководи сблъсъка, а той има много любопитна статистика - вижте я.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички