Почина легендата Йохан Кройф


Почина легендата Йохан Кройф
Снимка: Guliver/GettyImages

3764 0

Легендата на световния футбол Йохан Кройф почина днес след няколкомесечна борба с рак на белия дроб. По официална информация холандският футболен титан е починал днес в Барселона, заобиколен от своето семейство.

"На 24-и март 2016 година Йохан Кройф почина в Барселона, заобиколен от своето семейство, след тежка битка с рак. С огромна тъга ви призоваваме да зачитате личното пространство на близките му в този момент на дълбоко скърбене", пише на официалния сайт на бившия треньор на Барселона.

На 22-и октомври 2014 година Барселона обяви официално, че Кройф е заболял от рак на белия дроб и веднага е започнато лечение с цел да бъде предотвратен фаталния край.

При последната си медийна изява холандската легенда зарадва милионите си фенове, след като обяви, че води с 2:0 на болестта.

"Имам чувството, че водя с 2:0 в първото полувреме на мача, но мачът не е завършил. Сигурен съм, че накрая ще победя. След много лечения мога да кажа, че резултатите са много позитивни, благодарение на отличната работа на лекарите, подкрепата на хората и позитивната ми нагласа", гласеше съобщение на официалния му сайт от средата на февруари.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички