Откритието на Барселона получава испанско гражданство до дни


Откритието на Барселона получава испанско гражданство до дни
Снимка: Getty Images/Gulliver

2532 0

Безспорно 16-годишният нападател на Барселона Ансу Фати е открието на сезона за каталунците до този момент, а в скоро време може да се окаже и едно от най-големите открития на "Ла Масия" в последните години. Талантът е роден в Гвинея- Бисау, но само на 6-годишна възраст се мести в Севиля със своите родители.

След силните изяви на младока за първия отбор на "каталунците", все по-усилено се заговори за решението му за коя страна ще реши да се състезава. Испанската футболна федерация прави всичко възможно да уреди гражданство на Ансу Фати и по този начин да го привлече в националните си гарнитури. Според "Marca", нападателят на Барселона трябва да получи испанско гражданство в следващите дни и по този начин да вземе участие в Световното първенство за юноши до 17 години.

Турнирът започва на 26 октомври, а един евентуален дебют на Фати за Испания ще го лиши от първото му "Ел Класико", като ще лиши и неговия клуб Барселона от услугите на младока за около месец. Междувременно се появи информация, че каталунците правят всичко възможно за да задържат откритието си за максимално дълго в клуба. Повече по темата можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички