Отчайващите цифри зад кариерата на Тибо Куртоа в Реал Мадрид


Отчайващите цифри зад кариерата на Тибо Куртоа в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

5642 0

Тибо Куртоа удари ново "дъно" по време на кариерата си в Реал Мадрид. След "мечтания" трансфер за 35 милиона евро в европейския колос белгийският страж е неузнаваем, а статистиката зад представянето му само потвърждава общото впечатление, че вратар №1 за 2018 година е тотално разочарование поне до момента. 

Бившият играч на Челси в позволил цели 57% от точните удари към вратата му да се превърнат в гол. На елементарен език това означава, че той допуска повече от 1 гол, когато има два точни удара по посока на вратата му. Неслучайно само в 58 мача той вече е допуснал 81 гола.

Още по-неприятен за феновете на Реал е фактът, че продаденият в ПСЖ Кейлор Навас няма нито един сезон, в който да е допуснал повече от 59 гола във всички турнири, а за цялата си кариерата на "Бернабеу" е допускал по-малко от 1 гол средно на мач. 

В мача срещу Брюж пък феновете го упрекват и за двата гола, допуснати от Реал Мадрид, като особен обект на присмех е първият, който може да видите под статията. Само в Шампионска лига в 8 мача за Реал Мадрид той е допуснал 13 попадения и има само 2 сухи мрежи - срещу Виктория Пилзен и Рома. 

При равенството с Брюж вратарят беше заменен на почивката от Алфонс Ареола, а източник от Реал разкри причината за смяната на Куртоа (подробности четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички