От Барселона са готови да играят мачове от първенството и в Китай


От Барселона са готови да играят мачове от първенството и в Китай
Снимка: Getty Images/Guliver

1116 0

Изпълнителният директор на Барселона Оскар Грау сподели, че клубът ще обмисли възможността за срещи от Ла Лига в Китай в близкото бъдеще. Каталунците са на път да изиграят двубоя си от вътрешното първенство срещу Жирона в американския град Маями през януари месец.

Ла Лига обяви началния час на мачовете, затова играем срещу Реал Мадрид от 1 на обяд. Никога не се е случвало в Испания, но трябва да мислим глобално и пазарно, за да се адаптираме. Не е проблем за нас да променим началния час – всичко е въпрос на навик. Предпочитаме да имаме добра зрителска посещаемост“, зяви той.

"Двубой в Маями? Мисля, че през този сезон това ще е труднопостижимо. Ако разполагаме с повече време…ако изиграем един мач в САЩ, защо не опитаме и в Китай? Още от самото начало Барселона подкрепя тази идея. Това е добре за лицето на Ла Лига, за лицето на клуба. Може да достигнем до повече фенове, повече спонсори и телевизионни права. За целта обаче всички собственици трябва да са съгласни това да се осъществи“, завърши Грау. Барселона гостуват на Атлетико Мадрид в дербито на 13-ия кръг в първенството в събота вечер.

А защо Барселона няма право да купува играчи от Ливърпул в следващите 3 сезона - прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички