Официално: Антоан Гризман напуска Атлетико (Мадрид)


Официално: Антоан Гризман напуска Атлетико (Мадрид)
Снимка: Guliver/GettyImages

3452 0

Френската звезда на Ателтико (Мадрид) Антоан Гризман напуска клуба. Само година след като се врече във вярност на "дюшекчиите" и отсече, че това е неговият "дом", неговият "отбор" и неговите "фенове", голмайсторът на отбора обърна настроението си на 180 градуса и потвърди, че иска да напусне "Уанда Метрополитано".

Преди Световното първенство през миналата година Гризман засне документален филм относно решението за бъдещето си и седмици наред държа под напрежение Атлетико и Барселона, но в крайна сметка избра тима от столицата. Той подписа договор, който е в сила до 2023 година, но ще бъде продаден през това лято.

"Това беше трудно решение. Изминаха пет невероятни години. Благодаря ви много за всичко, завинаги ще останете в моето сърце", споделя световният шампион от 2018 година. Малко след неговото обявление и от клуба обявиха, че Гризман е заявил, че ще напусне след края на настоящия сезон.

Два са фаворитите за неговия подпис - Барселона и ПСЖ, като желанието на футболиста е да играе за каталунците. Той можеше да осъществи това свое намерение и през миналата година, когато обаче взе друго решение за радост на милионите фенове на Атлетико, които сега обаче са готови да линчуват френския ас.

Що се отнася до трансферната сума, тя се очаква да е около 120 милиона евро. В новия си договор той се разписа за клауза за разтрогване в размер на 200 милиона евро, но според информация на AS тя ще падне с 80 милиона от 1-и юли. Причината за сериозния спад е фактът, че изтече трансферното ембарго на Ателтико и "дюшекчиите" ще могат да му потърсят заместник. Това е пореден удар по отбора, който само преди няколко дни се раздели с още един от лидерите си (вижте подробности).

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички