"Незаслужилият" Валверде изнесе тактическа лекция, а Барса прегази Реал на "Бернабеу"


"Незаслужилият" Валверде изнесе тактическа лекция, а Барса прегази Реал на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Guliver

12019 0

Барселона доказа, че "Сантиаго Бернабеу" може да е кошмарен за почти всеки съперник, но домът на Реал продължава да е същински крепост за каталунците. "Белия балет" беше разгромен с 0:3 от големия си съперник в мач реванш за Купата на Краля и безапелационно се класира за финала с общ резултат 1:4.

Резултатът в днешната среща обач не отговаря изцяло на показаното от двата отбора, след като Реал Мадрид за пръв път през този сезон имаше повече положения, но пропуските за "белите" през първото полувреме натежаха, а през вторите 45 минути госите заложиха на контраатаките и разчлениха защитата на своя опонент.

Големият герой на "блаугранас" беше критикуваният сериозно от началото на сезона Луис Суарес. Той намери головия си нюх в точния момент, като беше точен на 3 пъти в рамките на 20 минути, изигравайки най-силния си мач за настоящата кампания.

Барселона се класира за финала, където очаква своя съперник, който ще бъде определен в четвъртък вечер. Междувременно Реал изгуби реалната възможност за спечелването на трофей през този сезон. "Кралете" са далеч от върха в испанската Ла Лига, а 4-и пореден триумф в Шампионска лига изглежда почти невъзможен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 8' Барселона бе близко до това да поведе в резултата. Лионел Меси проби и комбинира в ляво с Усман Дембеле. Френският национал я центрира към далечната греда, където Луис Суарес опита да върне в малкото наказателно, но кълбото бе избито.

След 23' игра и Реал Мадрид стигна до първото си чисто голово положение. Атакуващото трио на тима заформи бърза атака, като Карим Бензема центрира в наказателното поле, където защитата на гостите не успя да избие и Жуниор опита да отправи удар. След рикошет топката се върна в краката на Васкес, но младият офанзивен играч не успя да нацели топката и разочарова с изпълнението си.

8' преди края на първата част Реал можеше да поведе. Жерар Пике сбърка с изнасянето на топката и това доведе до бърз пас към Винисиус, който опита изстрел. Той бе неуспешен и веднага след това младата звезда на домакините върна към Бензема. Френският футболист добре укроти кълбото и стреля, но правя в тялото на Марк Андре тер Стеген. По-малко от две минути след това Жуниор не успя да засече центриране по земя в наказателното поле.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Обратно на очакванията обаче Барса излезе напред в резултата. 5' след подновяването на играта Жорди Алба пусна добър пас по крилото за Дембеле, който сви веднага към Луис Суарес. Уругвайският защитник бе изпуснат от Серхио Рамос и сложи край на головата си суша с екипа на каталунците.

В 62' Реал Мадрид имаше изумителен шанс да изравни резултата. Винисиус направи впечатляващ пробив по лявото крило, при който финтира Семедо и центрира отлично за намиращия се в наказателното поле Регилон. Той засече топката, пращайки я към далечния ъгъл, но Тер Щеген с котешки рефлекс успя да опази вратата си - сериозен пропуск на "белите".

В 66' отново отлична акция в бяло едва не завърши с гол. Отляво проби Регилон, а след това последваха бърза размяна на пасове. Топката стигна до Карвахал, който стреля силно по диагонала, но Тер Щеген спаси. Само 2 минути по-късно Винисиус навърза 4-ма играчи на Барселона, нахлу в наказателното поле много опасно, финтира Пике и стреля, но след рикошет топката излезе в корнер.

Последва обаче зашеметяваща контраатака на Барселона, при която Дембеле беше изведен сам по дясното крило. Той нахли в наказателното поле, а след това пусна остър пас към далечната греда, където Карвахал и Варан скочиха на шпагат срещу Суарес, но той пръв стигна до топката - 0:2.

Само 3 минути по-късно се стигна до нарушение на Каземиро срещу Луис Суарес в наказателното поле, след което последва дузпа. Меси позволи на уругваеца да изпълни 11-метровия наказателен удар и той стреля в стил "Паненка", вкарвайки за 0:3 с третия точен изстрел за Барселона в мача.

СЪСТАВИ:

Реал Мадрид: Навас, Карвахал, Варан, Рамос, Рехуилон, Модрич, Каземиро, Кроос, Васкес, Жуниор, Бензема

Барселона: Тер Стеген, Алба, Ленглет, Пике, Семедо, Роберто, Бускетс, Ракитич, Дембеле, Суарес, Меси

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Кралете" изиграха един от най-добрите си мачове в тактически план при равенството 1:1 в Каталуня. През голяма част от двубоя Реал водеше в резултата, но една грешка в защита коства победата на тима. "Белия балет" изигра няколко слаби мача оттогава насам, докато Барселона е на крилете на вдъхновението след уникалния обрат от 2:1 до 2:4 срещу Севиля през уикенда.

Реал Мадрид може и да постигна отличен турнирен резултат при гостуването си, но "блаугранас" са изключително силни на "Бернабеу" в последните 10 години. "Кралете" имат едва 4 победи над големия си съперник у дома от май месец 2009 година насам, включително само 1 в последните 5 мача. В този диапазон Барселона има 10 победи, а цели 15 от головете на Лионел Меси в "Ел Класико" са вкарани именно в столицата на Испания.

Една от малкото добри поличби за Реал е фактът, че Лионел Меси няма гол срещу отбора в турнира за Купата на Краля. Това е единственият съперник, срещу който Меси е играл два или повече мача, но няма попадение. В последните два мача за Купата на Краля на "Бернабеу" между двата отбора обаче Реал Мадрид няма победа (1:1 и 1:2).

Стартовите състави очаквайте в 21:00 часа!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички