Невероятно: Организаторът на "Златната топка" се извини на Иниеста


Невероятно: Организаторът на "Златната топка" се извини на Иниеста
Снимка: Getty Images/Guliver

5257 0

Френското списание "France Football", което е създател и организатор на най-важния инидивидуален приз в световния футбол - Златната топка, се извини на Андрес Иниеста. Причината за това извинение е фактът, че испанският магьосник така и не успя да спечели званието най-добър футболист на планетата.

Лично главният редактор на списанието - Паскал Фаре, посвети цял материал на извинението, поднесено към Андрес Иниеста. Поводът, разбира се, е очакваното напускане на капитана на Барселона, който се очаква да се раздели с единствения клубен отбор, в който някога е играл професионално футбол. Очаква се той да премине в Китай, а в знак на уважение от "France Football" признаха, че е болезнен фактът, че Иниеста не е получил "Златната топка" през 2010 или 2012 години.

"Това, което ще прочетете, не е редакционен текст. От самото начало стана ясно, че трябва да избягваме недоразуменията. Това е акт на лоялност. В събота г-н Андрес Иниеста изигра последния финал с клуба си преди да финализира заминаването си за Китай. Да, все още има няколко мача преди края на сезона, а освен това ще играе на Световното първенство по футбол, по време на което ще можем да се насладим на вълшебната игра на един от най-добрите футболисти в историята на играта.

Той не е просто играч. Той е играчЪТ, който заслужава уважение дори от най-големите си съперници. Няма думи, които да могат да опишат възхищението ни от този изящен футболист. От 15-годишен той се опитва да опрости всичко в играта и го прави великолепно. Той е джентълмен от висока класа, а без него Меси вероятно щеше да се е изморил от Барселона.  С него Барселона разруши всички свои несгоди. Интуитивен, умел, непоколебим - Иниеста показа, че мозъкът е основният мускул на шампиона. Талантът му е невероятен и несъизмерим. Алтруизмът го лиши от спечелването на Златната топка, която му избяга през 2010 и 2012 година. Той със сигурност е сред най-големите отсъстващи в списъка на кавалерите на "Златната топка". А това е болезнено", пише в материала, озаглавен "Perdón Andrés", написан на испански език.

Иниеста е един от големите губещи в последните 10 години, в които Лионел Меси и Кристиано Роналдо спечелиха по 5 пъти най-ценната индивидуална награда. Той, Франк Рибери и Уесли Снайдер бяха сред играчите, които бяха най-близо до нарушаването на тяхната доминация, но популярността на двата абсолютни хегемона във футбола попречи на нисичкия маг да спечели поне веднъж Златната топка, въпреки сериозния му принос и към Барселона, и към Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички