Напук на успехите му, Реал плаща подигравателна заплата на Солари


Напук на успехите му, Реал плаща подигравателна заплата на Солари
Снимка: Getty Images/Guliver

2728 0

В Испания са озадачени от начина, по който ръководството на Реал Мадрид третира настоящия треньор на тима Сантяго Солари. Според информациите аржентинецът прибира смешна за стандартите на клуба заплата. При това той прибира най-ниското възнаграждение сред колегите си в Ла Лига.

Солари е запазил заплатата, която е взимал като треньор на Кастилия. Става дума за 300 000 евро годишно. Ръководството го е уверило, че ако спечели важна титла в края на сезона, заплатата му ще бъде значително повишена. Според El Confidencial увеличението може да се случи и по-рано, ако отборът покаже развитие и играе стабилно.

СОЛАРИ ЗАПИСА НАЙ-СИЛНИЯ СТАРТ НАЧЕЛО НА РЕАЛ, ЗАДМИНА ДОРИ И ЗИДАН

Контрастът с предишните треньори на Реал е огромен. Зинедин Зидан, например, прибираше 7 милиона евро на сезон. Предшественикът на Солари - Хулен Лопетеги, е прибирал с 1 милиона по-малко. И това дори е ниска заплата в сравнение с колегите от топ 3 на Испания - треньорът на Атлетико (Мадрид) Диего Симеоне получава 14 млн. евро годишно, толкова е и заплатата на Ернесто Валверде в Барселона.

Ако се направи сравнение с други топ първенства, например с Англия, контрастът е направо заслепяващ. Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола взима 21 млн. евро на сезон, а колегата им в Манчестър Юнайтед - Жозе Моуриньо, 20 млн. На трето място е мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп с 16 млн. евро.

Колко плащат топклубовете за заплати на играчите за годината и къде е Реал в тази класация - четете в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички