Направил фурор в Лига Европа привлече вниманието на Реал Мадрид


Направил фурор в Лига Европа привлече вниманието на Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

2656 0

Младата звезда на Бенфика - Жоао Феликс, записа името си като най-младия автор на хеттрик в турнира Лига Европа. Тимът от Лисабон надигра Айнтрахт Франкфурт с 4:2 у дома, а Феликс се разписа на три пъти.

Представянето му не остана незабелязано и от европейските грандове. Реал Мадрид вече следи много от близо изявите на младока от близо две години, като вече веднъж е претърпял провал по привличането му. Тогава в младежката Шампионска лига Феликс вкарва два гола на формацията на Гути и "белия балет" веднага е поискал нападателя.

В четвъртък скаути на Реал са били на стадиона, за да наблюдават Лука Йович от Айнтрахт, но са били разсеяни от блясъка на Феликс, пише Marca. Футболистът, чийто агент е Жорже Мендеш, има освобождаваща клауза в размер на 120 млн. евро. Това означава, че сумата е постижима за Реал, който се притеснява да не изпусне отново голям талант, какъвто бе случаят с Килиан Мбапе.

Интерес към Феликс има още от страна на Барселона и на клуб от Италия, чието име не е ясно. Според информациите от Бенфика вече водят преговори за нов договор, който да покачи освобождаващат аму клауза до 200 млн. евро. 19-годишният играч има главна роля в сезона на Бенфика, допринасяйки с 15 гола и шест асистенции в 36 мача във всички състезания.

Според една от последните появили се информации пък президентът на Реал - Флорентино Перес, не иска да привлича една от големите цели на Зидан. Ето за кой играч става въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички