На крачка от величието


На крачка от величието
Снимка: SportLive.bg

5816 0

Отборът на Барселона продължава с отличните изяви през този сезон, като същото можем да кажем и за новия капитан на отбора Лионел Меси. През лятото той наследи лентата от Андрес Иниеста, който продължи кариерата си в Япония.

С представянията си за любимия си клуб, Ла Пулга не спира да бележи рекорди, като в мача с ПСВ от Шампионска лига той записа нови две постижения на сметката си. И в двата случая аржентинецът изпревари големия си съперник на терена Кристиано Роналдо. В турнира на богатите през този сезон Меси играе повече от впечатляващо, като в три изиграни срещи е вкарал шест попадения и една асистенция. Като добавим и деветте му попадения в Примера Дивисион, това означава, че аржентинецът има на сметката си точно 565 гола в кариерата си на "Камп Ноу".

С гола си срещу ПСВ Меси изравни Герд Мюлер, който има същия брой попадения с екипа на Байерн Мюнхен, а на върха за момента е - Едсон Арантес до Нашименто - Пеле. Величието на футбола има страховитите 643 попадения в уникалната си кариера в Сантош.

Това означава, че легендарният №10 се нуждае от 78 попадения, за да се изравни на върха с бразилската легенда и още едно след това, за да излезе начело в тази величествена класация. За някои 78 попадения може да изглеждат прекалено много, но едва ли това се отнася точно за Лео Меси. Точно играчът, който преди шест години счупи постижението на Мюлер за най-много попадения в една календарна година. Тогава Бълхата обладаваше всяко игрище в Европа и света и наниза уникалните 86 голови удара, с един повече от тези на немската легенда.

До края на настоящия договор на голаджията с Барселона има още две години и половина, а едва ли някой се съмнява, че един от най-великите рекорди във футбола ще падне, и то точно в краката на Лионел Меси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички