Моуриньо обясни защо Ла Лига вече е много по-интригуваща


Моуриньо обясни защо Ла Лига вече е много по-интригуваща
Снимка: Guliver/GettyImages

2552 0

Жозе Моуриньо направи кратък анализ на Ла Лига, като определи, че разликата между Реал Мадрид и Барселона с останалите отбори вече е по-малка. Според него по-малките клубове вече също разполагат с доста средства за трансфери и оттам идва разликата.

"Смятам, че мое време всичко в Ла Лига се въртеше около съперничеството Барселона – Реал или Реал  – Барса, и от време на време на сцената се появяваше Атлетико, който печелеше купата на краля. Но двата гранда бяха прекалено силни, за да бъдат догонени от отборите зад тях. Смятам, че разликата между Барса и Реал и останалите тимове е доста по-малка. Състави, които преди изобщо не бяха считани за фаворити за титлата, са много добре подготвени тактически и физически, ръководени от силни треньори, с ясна организация и ръководни структури. Мисля, че всичко това се дължи на финансите.

По-малките тимове вече също разполагат със средства за трансфери и това прави Ла Лига толкова оспорвано и атрактивно първенство. Постепенно, психологическият страх от гостуванията на „Камп Ноу“ и „Сантяго Бернабеу“ изчезва и вече въпросът при визита на тези стадиони не е с колко ще загубят противниците на грандовете. По-скромните отбори вече не изпитват притеснение, дори напротив – придобиват увереност в собствените си възможности. Те пристигат, за да се борят с Реал и Барса. Да, могат да загубят, но имат вяра, че могат и да спечелят. Затова мисля, че Ла Лига е много по-интригуваща от преди", заяви Специалния в интервю, излъчено по ТВ+.

"Не мога да кажа точно кои ще са първи втори и трети. Моето виждане е, че Атлетико Мадрид, Реал Мадрид и Барселона са претендентите, които могат да спечелят титлата. Ако погледнем таблицата в момента, точно тези отбори са на първите три места, макар да изпуснаха някои точки. Но не мога да кажа кой ще е четвърти – силите са много изравнени".

А кой е най-добрият футболист според Моуриньо - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички