Меси ще пропусне 6 мача на Барселона - ето кои са те


Меси ще пропусне 6 мача на Барселона - ето кои са те
Снимка: Getty Images/Guliver

2545 0

Звездата на Барселона Лионел Меси ще бъде извън игра за около три седмици, след като получи фрактура на дясната ръка по време на вчерашната победа над Севиля с 4:2. Аржентинският национал отбеляза един гол и асистира за друг, преди да получи контузията и да бъде сменен принудително в 17-та минута.

Направените изследвания са потвърдили, че петкратният носител на "Златната топка" има фрактура на лъчевата кост и ще има нужда от три седмици за възстановяване. Това означава, че Меси ще пропусне голямото дерби с Реал Мадрид следващата неделя. Другите мачове, за които няма да е в състава, са двата двубои срещу Интер в Шампионска лига (24 октомври и 6 ноември) и двата мача в Ла Лига - срещу Райо Валекано на 3 ноември и срещу Бетис на 11 ноември. Той няма да е на линия и за първия 1/16-финал в Купата на Краля срещу Леонес на 31 октомври, но вероятно така или иначе щеше да получи почивка в този мач.

Меси ще се завърне в игра за гостуването на Атлетико (Мадрид) на 24 ноември.

"Ясно е, че това е тежък удар за нас. Всички знаем какво ни дава той и какво може да причини на съперника. Ще трябва да се подготвим за неговото отсъствие. Очевидно е, че ще усетим липсата му, но имаме играчите, които да компенсират“, коментира наставникът на каталунците Ернесто Валверде.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички