Меси пред мач №450 за Барселона: Какво показват цифрите?


Меси пред мач №450 за Барселона: Какво показват цифрите?
Снимка: Getty Images/Guliver

1793 0

Капитанът на Барселона Лионел Меси не се изморява да играе, бележи и печели, за това и не спира да записва името си със златни букви в историята на каталунския клуб и световния футбол. Ако Ернесто Валверде даде на капитана си шанс да се появи на терена, то Ла Пулга ще запише участие в мач №450 с екипа на тима от "Камп Ноу".

Барселона на практика вече е шампион, като това ще бъде 10-а титла за голмайстора на тима, като по този начин пред него по този показател остава единствено легендата на Реал Мадрид Пако Генто.

Меси е на път да завърши своя сезон №15 в Примера Дивисион и в този период от време много неща за него се промениха. От момента, в който дебютира в каталунското дерби с Еспаньол през 2004/05 под ръководството на Франк Рийкард и игра едва 8 минути, аржентинският ас задмина всички очаквания, които е имало към него. Той подобри куп рекорди, както персонални, така и клубни, като няма спор, че в идните години трудно някой ще надмине постигнатото от Меси.

В 449 мача до този момент той е играл пълни 90 минути в 346 от срещите и никога не е получавал директен червен картон. Ла Пулга има на сметката си 337 победи, 73 равенства и едва 39 пъти е бил в ролята на губещ. Като допълнение можем да кажем, че Меси има и внушителните 415 гола на сметката си.

Най-силният сезон от към попадения за него е 2011/2012, когато заби рекордните 50 попадения. 31-годишният футболист има 5 награди Златна обувка и е на път да вземе своята шест - абсолютен рекорд. Ернесто Валверде със сигурност ще разчита на своя лидер в оставащите 4 мача от Примера Дивисион, както и в двубоите от Шампионска лига. 

ТИТО ВИЛАНОВА УБЕДИЛ МЕСИ ДА ОСТАНЕ В БАРСА ШЕСТ ДНИ ПРЕДИ СМЪРТТА СИ

Титлата тази година в Испания ще бъде 26-а за Барселона в историята на клуба. Очаква се Меси да се появи в игра още от началото, като в последните шест мача срещу Леванте има 10 гола във вратата на съперника.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички