Мбапе: Нито Роналдо, нито Меси ще спечелят "Златната топка", надявам се да съм аз


Мбапе: Нито Роналдо, нито Меси ще спечелят "Златната топка", надявам се да съм аз
Снимка: Getty Images/Gulliver

2064 0

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе смята, че през тази година "Златната топка" няма да бъде притежание на двамата хегемони в престижната класация през последното десетилетие. 

Мбапе подчерта, че няма спор в това, че Кристиано Роналдо и Лионел Меси са най-добрите играчи в света, но през тази година Мондиал 2018 е с голяма тежест и това би им попречило да грабнат трофея.

 

„Няма играч, който да се представя по-добре от Меси и Роналдо. Нямаме основания да говорим за края на една ера. Такова нещо може да има само ако се появи някой, който е по-добър от тях”, каза Мбапе пред агенция „Франс Прес”.
„Въпреки това не мисля, че някой от тях ще спечели „Златната топка” тази година, защото сега имаше Световно първенство, а то придобива особена тежест. Ако обаче се гледа просто най-добрата форма в чист вид, никой не ги превъзхожда. И тази година те са най-добрите. Меси завърши миналия сезон като голмайстор на Европа, Роналдо пък беше топреализаторът в Шампионската лга.”
„Честно казано, надявам се да спечеля „Златната топка”. Постигнахме нещо голямо с Франция. Би било несправедливо, би било жалко, ако някой французин не грабне приза. Постигнахме история и би било хубаво да бъдем възнаградени”, допълни Мбапе.

"Няма играч, който да се представя по-добре от Меси и Роналдо. Нямаме основания да говорим за края на една ера. Такова нещо може да има само ако се появи някой, който е по-добър от тях", сподели Мбапе пред "Франс Прес".

"Въпреки това не мисля, че някой от тях ще спечели "Златната топка" тази година, защото сега имаше Световно първенство, а то придобива особена тежест. Ако обаче се гледа просто най-добрата форма в чист вид, никой не ги превъзхожда. И тази година те са най-добрите. Меси завърши миналия сезон като голмайстор на Европа, Роналдо пък беше топреализаторът в Шампионската лига."

"Честно казано, надявам се да спечеля "Златната топка". Постигнахме нещо голямо с Франция. Би било несправедливо, би било жалко, ако някой французин не грабне приза. Постигнахме история и би било хубаво да бъдем възнаградени", допълни Мбапе.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички