Шест звучни испански шамара за световния вицешампион (ВИДЕО)


Шест звучни испански шамара за световния вицешампион (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

9154 0

Отборът на Испания продължава с победите в новия турнир на УЕФА Лига на нациите. Днес момчетата на Луис Енрика буквално унижиха световния вицешампион Хърватия на стадиона в Елче, където се наложиха пред своя публика с разгромното 6:0.

Саул, Асенсио, Родриго, Рамос и Иско бяха точни, а за капак и вратарят на "шахматистите" Калинич си вкара автогол за победата на "Ла Роха". Световният шампион от 2010 година изглежда по различен начин под ръководството на бившия треньор на Барселона, като това е втора победа за тима, след като през уикенда те победиха Англия с 1:2. 

През цялата среща иберииците определяха темпото и напълно заслужено стигнаха до успеха. Давид де Хеа пък буквално изстина на вратата си, след като нямаше никаква работа през всичките 90 минути.

Играчите на Златко Далич започнаха отлично срещата и бързо намериха път към вратата на Испания. Иван Ракитич намери как да отправи първия удар в срещата, който обаче не затрудни по никакъв начин Давид де Хеа.

И втората добра възможност в срещата бе за Хърватия, като Върсалко бе забравен по десния фланг и веднага комбинира със Сантини, който добре се измъкна от защитник на Испания, но не успя да насочи топката в очертанията на вратата.

В 23' обаче домакините организираха първа добра възможност, при която Даниел Карвахал се озова на десния фланг и центрира пред малкото наказателно поле, където Саул засече с глава и откри резултата.

12' преди края на първата част Марко Асенсио се възползва от грешка в изнасянето на топката от световните вицешампиони и с топовен удар матира Калинич - 2:0.

Преди почивката играчите на Луис Енрике удариха и трети път. Марко Асенсио отправи нов опасен удар, който срещна напречната греда, а за нещастие на вратаря Калинич, топката се върна в гърба му и влетя в мрежата - 3:0.

И втората част започна по обичайната схема, като играчите на Луис Енрике стигнаха и до четвърто попадение. След добра атака през средата на терена, Асенсио пусна добър пас към Родриго, при който имаше съмнения за засада, а нападателят се възползва максимално добре, освободи се от Домагой Вида и лесно преодоля Калинич за 4:0.

Лошите новини за тима на Златко Далич обаче не спираха. Головете в Елче валяха един след друг, а този път в прегръдките на своите попадна капитанът Серхио Рамос. Централният защитник бе оставен непокрит в наказателното поле при центриране от корнер, като с лекота се разписа с глава - 5:0.

20' преди края на срещата Испания зарадва за шести път феновете на стадиона в Елче. Иско получи в наказателното поле и с техничен удар по диагонала не остави шанс на стража на Хърватия и направи резултата разгромен - 6:0.

Преди мача

Световният шампион от 2010 година Испания посреща на стадион "Мануел Мартинес Валеро" в Елче вицешампиона от Мондиал 2018 Хърватия.

Двата тима вече започнаха участието си в надпреварата, като изиграха по една среща. Луис Енрике дебютира с победа начело на "Ла Роха", като воденият от него тим победи Англия на "Уембли" с 1:2.

В същото време "шахматистите" не успяха да спечелят откриващата си среща. Те гостуваха на шампиона от Евро 2016 Португалия, като двата тима завършиха при резултат 1:1.

Състави:

Испания: Де Хеа, Гая, Рамос, Начо, Карвахал, Себайос, Бускетс, Саул, Иско, Родриго, Асенсио

Хърватия: Калинич, Върсалко, Митрович, Вида, Пиварич, Ракитич, Брозович, Ковачич, Модрич, Перишич, Сантини

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички