Ла Лига се готви за дело заради новата дата на "Ел Класико"


Ла Лига се готви за дело заради новата дата на "Ел Класико"
Снимка: Getty Images/Guliver

1471 0

Испанската Ла Лига обмисля да заведе заради променената дата на първото за сезона "Ел Класико" между Барселона и Реал Мадрид. По-рано днес Испанската футболна федерация (RFEF) потвърди, че сблъсъкът на „Камп Ноу", който трябваше да се изиграе в събота, се премества за 18 декември заради протестите в Каталуния.

"Ла Лига не е съгласна с решението на комитета да определи 18 декември за дата на сблъсъка между Барселона и Реал Мадрид. Двата отбора са се съгласили на тази дата, въпреки възраженията от страна на Ла Лига. В момента изучаваме документацията, която получихме наскоро по отношение на процеса, в който е взето решението. Това е, с цел да се оцени предприемането на евентуални правни действия и срещу кого трябва да се внесе", пишат от Ла Лига.

Ла Лига, която така или иначе е в обтегнати отношения с Испанската футболна федерация, е против новата дата заради очакванията за по-малко публика пред екраните. Сблъсъкът в събота бе насрочен за 13:00 ч. местно време, докато на 18 декември ще в сряда вечерта. Освен това, тогава трябва да има и двубои за Купата на Краля.

А кои двама играчи на Барселона са подкрепили протестите в Каталуня вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички