Валенсия и Реал Мадрид не се победиха след драма в края на мача


Валенсия и Реал Мадрид не се победиха след драма в края на мача
Снимка: Gulliver/GettyImages

4183 0

Отборите на Валенсия и Реал Мадрид завършиха наравно в среща от 17-тия кръг на Ла Лига. Срещата завърши при резултат 1:1, след като домакините водеха до последната минута на двубоя. Карлос Солер откри резултата в 78-мата минута, но в последната атака за Реал в добавеното време Карим Бензема оформи крайното 1:1.

Равенството означава, че Реал Мадрид и Барселона ще влезнат в предстоящото "Ел Класико" с равен брой точки - по 35, като "Кралския клуб" е на второ място, заради по-лоша голова разлика. Валенсия остава на 8-мото място в класирането, като тимът събира актив от 27 точки.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ:

Играчите на Зинедин Зидан започват по-активно срещата, като Родриго пада в наказателното поле на домакините след сблъсък с Коклен, но дузпа няма. Малко след това Федерико Валверде на две пъти отправя опасни изстрели към вратата на Хауме.

В 10-тата минута голмайсторът на Реал Мадрид Карим Бензема също опитва да обстрелва вратата на "прилепите". Малко след това Тони Кроос също опитва своя късмет, но Хауме отразява неговия удар. "Прилепите" отвръщат с удар на Торес, но Тибо Куртоа е на точното място. В първата четвърт от двубоя наблюдаваме един изключително динамичен мач. Реал Мадрид отново атакува, но удар на Родриго с глава е спасен от Хауме.

В средата на първото полувреме темпото на игра леко спада. Все пак в 35-тата минута Феран Торес получава добра топка след центриране в наказателното поле на Реал Мадрид. Младият полузащитник изпреварва Тибо Куртоа, но удара му с глава минава над вратата. До края на полувремето няма нещо по-интересно пред някоя от двете врати и така двата отбора се прибират на почивка при резултат 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Втората част започва с лек натиск на отбора на Валенсия. Играта на "Кралския клуб" от началото на втората част не се получава и може би е време за смени от страна на Зинедин Зидан. Камерите показват загряващите Винисиус и Гарет Бейл.

В 65-тата минута Родриго Морено е изведен по чудесен начин, но Тибо Куртоа го изпреварва и улавя топката. Зинедин Зидан извършва двойна промяна в търсене на попадението. Гарет Бейл и Винисиус се появяват в игра на местата на Иско и Родриго.

Влизането на двамата леко пораздвижва играта на Реал Мадрид и "Белия балет" се опитват да натиснат Валенсия в собствената им половина. Все пак в 78-мата минута "прилепите" стигат до гол. Родриго свали топката в центъра на терена, след което подаде на Даниел Вас, а десния бек намери непокрития в наказателното поле на Реал Карлос Солер, който от непосредствена близост откри резултата - 1:0!

Зинедин Зидан реагира с вкарването в игра на Лука Йович. Това обаче не даде особен резултат и в самия край на срещата "прилепите" можеха да стигнат до втори гол. В 93-тата минута Йович вкара топката във вратата на Валенсия, но попадението бе отменено.

В самия край на срещата драмата бе пълна. Реал Мадрид получи правото да изпълни корнер, като включилият се в наказателното поле на Валенсия Тибо Куртоа среля с глава и за малко да отбележи гол, но вратарят Хауме спаси. При добавката обаче Карим Бензема бе точен и спаси точката за своя тим.

Стартови състави:

ВАЛЕНСИЯ: Хауме, Х. Коста, Г. Паулиста, Е. Гарай, Д. Вас, Ф. Коклен, Х. Гая, Д. Парехо, К. Солер, Ф. Торес, Родриго

РЕАЛ МАДРИД: Т. Куртоа, Д. Карвахал, С. Рамос, Р. Варан, Н. Фернандес, Л. Модрич, Ф. Валверде, Т. Кроос, Родриго, Иско, К. Бензема

Преди двубоя:

Домакините от Валенсия са окрилени от леко изненадващия успех на тима в Шампионската лига при гостуването на Аякс и класирането на „прилепите“ към фазата на осминафиналите. Тимът на Алберт Селадес се стабилизира в последно време и се намира в серия от 4 победи в последните 5 мача в първенството. Тимът на Зинедин Зидан също се намира в добра форма. В сряда те спечелиха при гостуването на Брюж в Шампионската лига, а в шампионата до момента имат едва едно поражение и са в серия от 4 поредни успеха.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички