Кристиано: Аз съм най-добрият футболист и никой не може това, което мога аз


Кристиано: Аз съм най-добрият футболист и никой не може това, което мога аз
Снимка: Guliver/GettyImages

2233 0

Кристиано Роналдо беше изключително категоричен в оценката си - той е най-добрият и най-завършният футболист на планетата. Португалският ас даде обширно интервю за "France Football" - списанието, което му връчи "Златната топка". И определено не беше пестелив в оценката си.

"Аз съм най-добрият футболист в историята. И в добрите, и в лошите ми моменти. Уважавам избора на всеки, но никога не съм виждал някого, който да е по-добър от мен. Винаги съм го мислел. Няма футболист, който да прави нещата, които аз мога. Няма по-завършен играч от мен", заяви Роналдо в интервюто, поместено в днешния брой на легендарното френско списание.

Въпреки че ще излезе себелюбив, важно е да се отбележи, че големите спортисти имат нужда от голямо самочувствие, за да са на нивото, на което са. По подобен начин за себе си са се изказвали Коби Брайънт, Майкъл Джордан, ЛеБрон Джеймс, Марадона, Пеле и куп легенди в спорта. И Роналдо е категоричен, че точно тази негова нагласа и желанието му да е най-добрият на планетата е причината за неговото футболно развитие.

"Играя добре и с двата крака, бърз съм, силен, добър съм в играта с глава, вкарвам голове, правя асистенции. Има хора, които предпочитат Неймар или Меси. Аз обаче ще ви кажа, че няма по-завършен от мен.

Никой не е печелил толкова индивидуални трофеи, колкото имам аз. И не говоря само за "Златната топка". Това казва достатъчно. Това не е само резултат от работата ми във фитнеса, както някои си мислят. Това е комбинация от много неща.

Легенди като Флойд Мейуедър и Леброн Джеймс не са достигнали до тяхното перфектно ниво само с късмет. Има много други фактори. За да бъдеш на върха и да останеш там, трябва да имаш повече талант от останалите", заяви Роналдо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички