Какво направи Роналдо, за да играе срещу Сити? (СНИМКИ)


Какво направи Роналдо, за да играе срещу Сити? (СНИМКИ)

9595 0

Кристиано Роналдо не бе играл от 20 април, когато си контузи бедрото - според различни източници той бе разтегнал или разкъсал мускул. През това време той пропусна 3 трудни мача (волевата победа над Райо Валекано с 3:2, нулевото равенство със Сити в първия полуфинал в Шампионска лига и успехът в гостуването на Реал Сосиедад - 1:0).

През тези две седмици Роналдо работи усилено, за да се върне за реванша срещу Манчестър Сити. В едно интервю в края на април той даже обясни защо това е толкова важно: "Шампионска лига е специален турнир, за мен всеки мач там е като първи. Разбира се, основната задача е Реал да спечели".

Основният момент: С възстановяването на Роналдо не се заеха лекарите на Реал, а способният испански физиотерапевт Хоакин Хуан. Според "Ас", Кристиано е недоволен от медицинския щаб на Реал и за ускорената си рехабилитация се обърна към силния специалист, с когото работи преди Мондиал 2014. Тези данни бяха потвърдени и от Гийом Балаге, който написа биографията на Роналдо.

Хоакин Хуан е личният физиотерапевт на звездата на НБА Пау Гасол, той работи с баскетболиста от 2004 година. Роналдо отишъл при него преди две години по препоръка на Анхел Ди Мария, на когото Хуан е помогнал през март 2012-а.

Жозе Моуриньо даже искал да включи Хоакин Хуан е медицинския щаб на Реал през 2012 г., и двамата се били договорили. Въпреки това, заради подписването на партньорско споразумение между Реал и една от местните клиники трансферът се провали. Както отбелязва "As", Хуан влиза в неофициалния топ 3 на физиотерапевтите в света заедно с Фабрицио Бора и Рафаел Маймо.

Възстановяването било доста интензивно, с различни натоварвания двамата се занимавали по 6 часа на ден. Сутрешните сесии Роналдо провеждал в базата във Валдебебас, след което започнал и да бяга.

За обяд Роналдо взима ориз със зеленчуци, броколи и пилешко месо. И малко бял хляб - при такива натоварвания може да си го позволи.

Вечер Кристиано провежда втората тренировка в залата в своя дом.

Всичко приключва с плуване в домашния басейн (около 20 минути).

Както можете да се досетите, басейнът на Роналдо не е най-обикновен. Водата в него е третирана с ултравиолетова светлина, за да се избегне отрицателното въздействие на химикалите, използвани при почистването.

Almost there🚴🏾💪🏽🏊🏼😓

A video posted by Cristiano Ronaldo (@cristiano) on Apr 30, 2016 at 10:18am PDT

Най-важното: всичко това не е напразно. Във вторник Зинедин Зидан обяви: "Кристиано Роналдо е здрав, той е готов на 100% и може да играе".

И той наистина излезе и игра...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички