Изумителната история на Роналдиньо и желанието му да смени Барса с Реал през 2005-та


Изумителната история на Роналдиньо и желанието му да смени Барса с Реал през 2005-та

13893 0

Изумителна история за влиянието и личността на Роналдиньо в Барселона през 2005 година разказва друга легенда на каталунците - Андрес Иниеста - в биографичната си книга.

Преди 10 години Лео Меси е още едва прохождащ в големия футбол и без съмнение суперзвездата на каталунците е именно Роналдиньо. Точно поради тази причина Иниеста е бил шокиран, когато през 2005-та бразилецът му се е обадил в 3 часа през нощта, и то в седмицата, в която Барса гостува на Реал Мадрид в "Ел Класико".

"Няколко дни преди дербито Роналдиньо ми звънна през нощта и ми каза: Андрес, знам, че е 3 часа, но съм длъжен да ти призная нещо. През лятото ще напусна Барселона и ще отида в Реал. Брат ми вече се е разбрал с тях, предлагат ми невероятна заплата и просто не мога да откажа. Моля те, не казвай на никого в отбора за това, не ме предавай, защото на теб вярвам повече от на всеки друг", разказва Иниеста.

Читателите на Sportlive.bg вече се сещат за какво става въпрос, защото по темата сме писали още на 1 август (вижте на този линк)

Историята обаче става все по-интересна. На следващия ден тренировката протича нормално, а малко преди първия съдийски сигнал на "Сантяго Бернабеу" Роналдиньо разкрива истината.

"Момчета, това е важен мач, те са силни. В последните дни обаче разбрах, че сме едно семейство. В една нощ звъннах на всеки от вас и казах, че ще премина в Реал и никой друг не знае. Никой от вас не говори за това пред другите и не ме предаде. Разбрах, че сме готови да страдаме в тишина, вместо да предадем приятел. Планирам да остана в Барселона още дълго, сега нека излезем на терена и им изнесем урок", е казал Роналдиньо в съблекалнята пред всички играчи.

В този мач на 19 ноември 2005 Барселона побеждава с 3:0 на "Бернабеу", а две от попаденията са дело на Роналдиньо. При втория му гол за крайния резултат целият стадион го аплодира...

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички