Испано-колумбийска фиеста на "Риасор" (ВИДЕО)


Испано-колумбийска фиеста на "Риасор" (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

1173 0

Реал Мадрид се върна на пътя на победата по категоричен начин, след като смачка с 6:2 като гост Депортиво Ла Коруня на "Риасор" - мястото, на което Барселона сбърка преди по-малко от месец.

Въпреки че Зинедин Зидан заложи на коренно различен състав от дербито с Барселона, но в схема 4-1-4-1 с Мората на върха и зад него Васкес, Хамес, Иско и Асенсио "белите" разнищиха своя съперник още в началото. Мората се разписа в първата атака след страхотно подаване на Иско.

Последваха куп пропуски на "белите", включително и греда, но все пак в 14' падна и втория гол. Хамес проби през центъра и изведе на крилото Васкес, който от своя страна върна жеста и подаде на плеймейкъра, който от 7 метра не сбърка - 0:2.

Нови фрапантни пропуски пред вратата на галисийците не позволиха на Реал да поведе с повече, а освен това беше отменен редовен гол на Алваро Мората заради несъществуваща засада на Марсело.

В 35' Депортиво успя да вкара гол, след като точен беше Флориан Андоне, но малко преди края на полувремето след магически пас на Иско към Марсело бразилецът изведе Лукас на позиция и той не сбърка - 3:1 до почивката.

Развоят след почивката беше подобен. Реал Мадрид вкара два гола чрез Хамес и Иско, а юношата на тима Хоселу направи 5:2. В заключителните минути резервата Каземиро се разписа за крайното 6:2, а гол на Мариано беше отмен заради неправомерно отсъдена засада срещу Хамес.

Победата върна Реал Мадрид на върха с равен брой точки с Барселона (по 78), но каталунците са лидери заради показателите си в преките двубои. "Белия балет" обаче е с мач по-малко (срещу Селта във Виго), който ще се изиграе след полуфиналите в Шампионска лига и Лига Европа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички