Искан от Реал отчая "белия балет", но Роналдо се притече на помощ


Искан от Реал отчая "белия балет", но Роналдо се притече на помощ
Снимка: Guliver/GettyImages

2800 0

Реал Мадрид продължава с колебливото си представяне в Ла Лига, въпреки че играта на отбора се подобри значително през 2018 година. Този път "белия балет" допусна изненадващо равенство срещу Атлетик Билбао след 1:1, въпреки че баските през този сезон са далеч от най-доброто си представяне и са изключително колебливи при гостуванията си. 

Единственото попадение в срещата за гостите беше дело на Иняки Уилямс, който в 17' беше изведен по прекрасен начин зад отбраната на домакините и с красиво копване на топката над плонжиралия Кейлор Навас се разписа в полза на баските.

Вечерта обаче принадлежеше изцяло на вратаря на "рохибланкос" Кепа Аризабалага. Стражът, който можеше  да премине на "Бернабеу" със свободен трансфер, но в крайна сметка подписа нов договор с Атлетик, се отчете с 9 блестящи спасявания, а Реал Мадрид не успя да вкара гол, въпреки че отправи цели 27 удара по посока вратата на своя гост.

Кристиано Роналдо беше тотално отказан от стража, като още през първото полувреме той му отрази два удара. Два прекрасни солови опита на Асенсио също приключиха с отлични спасявания от Кепа, който отрази и двата, въпреки че бяха от дистанция по-малко от 11 метра.

Реал Мадрид правеше всичко възмжно все пак да изравни, но Асенсио, Бейл и Модрич пропуснаха прекрасни възможности. В 87' Васкес стреля от дистанция, но отново Кепа отрази. Последва и удар на Модрич, който обаче Роналдо отигра с пета и успя да вкара - 1:1 на "Бернабеу".

 

До края на срещата "кралете" продължиха натиска си, но до нов гол така и не се стигна.

В шампионата Реал Мадрид има 68 точки и успя да се откъсне на 3 от Валенсия в битката за 3-ото място. Второто обаче се изплъзва от "кралете", след като разликата с Атлетико Мадрид е 3, а "дюшекчиите" са с пункт по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички