Интригата се връща? Барса с жестока издънка на Канарските острови


Интригата се връща? Барса с жестока издънка на Канарските острови
Снимка: Guliver/GettyImages

3643 0

Считаният за почти сигурен нов шампион на Испания Барселона собственоръчно върна интригата в Ла Лига, поне до уикенда. Каталунците не съумяха да спечелят гостуването си на Лас Палмас, завършвайки едва 1:1 на Канарските острови.

Равенството може да се окаже много важно за битката за титлата. Атлетико Мадрид има 8 победи и 1 равенство в последните си 9 мача и, благодарение на тази серия, се намира на едва 5 точки от каталунците. Това прави срещата между двата отбора на "Камп Ноу" в неделя от сериозно значение за интригата. Победа на "дюшекчиите" със сигурност ще направи сезона на Барселона много по-тежък в следващите 2 месеца.

Вината за това обаче е изцяло на Барселона. Воденият от Ернесто Валверде тим допусна 3 равенства в последния месец - срещу Еспаньол, Хетафе и сега срещу Лас Палмас - загуба на 6 лесни точки, които позволиха на Атлетико да се върне в позиция за атака на първото място.

Първите 20 минути бяха изцяло в полза на каталунците, като Луис Суарес изпусна две положения за старт на мача. Все пак в 21' Лионел Меси даде аванс на своя тим след перфектно изпълнен пряк свободен удар. За гола вина има и вратаря, който направи крачка в грешната посока и Меси наказа това действие на стража.

Голът обаче успокои сериозни играчите на Ернесто Валверде, които се задоволиха с това да разиграват, а домакините осъществиха няколко опасни контраакции, които обаче не доведоха до изравняване.

В началото на второто полувреме главният рефер стана главно действащо лице, след като отсъди странна дузпа за нарушение на Томас Вермаален срещу Джонатан Кайери, а секунда по-рано имаше нарушение срещу играч на Барселона. Въпреки това дузпата беше отсъдена, а потърпевшият беше точен - 1:1.

Това обаче не подейства отрезвяващо на Барселона. Единственото добро положение за каталунците се откри пред Суарес в 62', но той стреля в аут. През вторите 45 минути гостите отправиха едва 3 удара, като нито един от тях не беше точен. Дори в 6-минутното продължение "блауграна" не успя да стигне до добро положение и загуби 2 точки, което върна интригата за титлата в Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички