Еден Азар и още 10 играчи, които мечтаят да играят за Реал Мадрид


Еден Азар и още 10 играчи, които мечтаят да играят за Реал Мадрид
Снимка: официален сайт

4196 0

Само преди няколко дни голямата звезда на Челси Еден Азар разкри, че мечтата му е да играе в състава на Реал Мадрид. Белгиецът сподели, че за него "белия балет" е най-добрия отбор в света, а какво още каза той за "кралския клуб може да прочетете в този материал.

Оказва се обаче, че Азар не е единствения играч, който споделя пред света, че мечтае да играе на "Сантиаго Бернабеу". Испанското издание "Marca" извади само част от именитите играчи, които са разкривали желанието си да играят за тима на Реал. Ето и кои са те:

1. Пиер-Емерик Обамеянг - "Реал Мадрид е клуба, на който принадлежи моето сърце. Обещах на моя баща, че ще играя за тях - надявам се един ден това да се превърне в реалност." (2016)

2/3. Неймар и Филипе Коутиньо - Двамата бразилци са запитани в интервю пред "Marca" през 2008 година "Кой е отборът на мечтите ви?". Отговорът на Коутиньо е бил "Реал Мадрид - те са най-добрия отбор в света", а този на Неймар - чисто и просто "Реал Мадрид".

4. Килиан Мбапе - нападателят на ПСЖ няма изказване, в което да показва, че Реал Мадрид е неговата мечта, но съществува снимка, на която той се намира в ранна детска възраст, а на заден фон се виждат снимки на Кристиано Роналдо от престоя му на "Сантиаго Бернабеу".

5. Радамел Фалкао - бащата на колумбиеца споделя за своя син следното: "Мечтата на моя син (Фалкао) е Мадрид. Още от малък той винаги е искал да играе за Реал."

6. Артуро Видал - халфът на Барселона също е "мечтаел" за Реал. В биографията на играча при престоя му в чилийския Коло Коло се разкрива следното: "Неговата мечта винаги е била да играе за Реал Мадрид. "Не харесваш ли Италия", попитах го аз. "Не, искам в Реал Мадрид", ми отговори Видал."

7. Ромелу Лукаку - "Мечтата ми е да играя на "Бернабеу". Реал Мадрид е много специален клуб", споделя нападателят на Манчестър Юнайтед пред "Marca" през 2010 година.

8. Кристиан Пулишич - "Всеки футболист има своите мечти, а една от моите е да играя за Реал Мадрид. Малко са играчите в света, които получават този шанс."

9. Лукас Моура - "Да играя за Реал Мадрид един ден е мечта. Те са един от най-добрите клубове в света", споделя бразилецът през 2012 година, който по онова време все още играе в Сао Паоло преди да премине в състава на ПСЖ.

10. Жуниньо - един от най-легендарните изпълнители на пряк свободни удари също е мечтаел да се подвизава на "Сантиаго Бернабеу". Ето и какво споделя той: "Винаги съм мечтал да играя за Реал, не го отричам. Бях на 20, когато посетих "Бернабеу" и това ме накара да пожелая един ден да играя там."

Статията е направена по материал на Marca.com

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички