Барселона триумфира в Мадрид и изпрати Луис Енрике с трофей (ВИДЕО)


Барселона триумфира в Мадрид и изпрати Луис Енрике с трофей (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

3617 0

Барселона надигра с 3:1 Алавес във финала и спечели за трети пореден път и за рекорден 29-и Купата на краля. Всичките попадения паднаха през първите 45 минути като звездата на каталунците Лионел Меси откри резултата, а в края на първата част асистира на Пако Алкасер. Неймар също се разписа за Барселона, а Тео Ернандес вкара почетен гол от фаул.

Това бе последен мач за Луис Енрике начело на Барса, който успя да се сбогува с трофй в края на сезона. Съща така това бе е и последният официален мач на "Висенте Калдерон", който ще бъде съборен, а Атлетико (Мадрид) се мести и ще играе на новото съоръжение „Метрополитано”.

Очаквано Барселона започна да атакува още в първите минути на двубоя. В 6' центриране на Меси намери Алба, който добре свали топката към вратарското поле, но Алкасер се забави и не успя да стигне до топката.

Играчите на Алавес бяха изцяло прибрани, което затрудни максимално играта на каталунците. В 23' Неймар шутира пред наказателното поле, но ударът му рикошира в крак на защитник на Алавес и излезе в корнер, който не доведе до нищо опасно.

В 27' дойде и едно от най-добрите положения  в сметката на Алавес. Гомес овладя и стреля по диагонал, но Силесен не се намеси добре, а топката срещна гредата, която спаси Барса. Последваха много вълнуващи минути, като в 30' каталунците откриха резултата чрез Лионел Меси. Неймар асистира пред наказателното поле, а аржентинецът прати топката в мрежата.

Само 3 минути по-късно обаче Алвес показа, че няма да се предава и се върна в двубоя. Тио Ернандес възстанови равенството след чудесно изпълнение с левия крак на пряк свободен удар по диагонал, след нарушение на Иниеста.

В последните минути на полувремето Барса нанесе два тежки удара. Първо Неймар отбеляза след постепенна атака и пас от Гомеш, а в добавеното време и Алкасер се разписа. Меси обаче предостави наготово топката, след като мина през петима противникови играчи, за да центрира. 

Първото опасно положение през втората част бе за каталунците. Меси проби по левия фланг, пусна центриране към далечната греда към Алкасер, който засече топката, но вратарят спаси. Играта постоянно се поуспокои и темпа бе доста по-бавен, в сравнение с първата част.  В 66' Иниеста пробва далечен изстрел, но той бе прекалено неточен.

В рамките на една минута отборът на Пелегрини имаше два прекрасни шанса. Първо на Рубен Собрино беше предоставен страхотен шанс от 13 метра, но стреля в гърба на Гомеш. В 71' топката беше в мрежата на Силесен, но съдията не го зачете заради засада на Дейверсон.

Преди мача

Каталунците влизат като големия фаворит в срещата, но ако допуснат изненада и те ще останат без трофей едва за втори път от 2008 година насам. Последният "нулев" сезон за "блаугранас" дойде през 2014 година при Тата Мартино.

Алавес няма загуба в последните си 8 мача в турнира, а в шест от тях дори не допусна гол във вратата си.

Лучо има две големи грижи и те са свързани с наказанията на Сержи Роберто и Луис Суарес. Интересното е, че двамата са едновременно и контузени.

Стартовите състави:

Барселона: Силесен; Масчерано, Пике, Юмтити, Алба; Ракитич, Бускетс, Иниеста; Меси, Алкасер, Неймар

Алавес: Пачеко; Кико Фемениа, Ели, Федал, Вигарай, Тео; Едгар, Маркос Йоренте, Ману Гарсия; Ибай Гомес, Дейверсон

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички