Барселона все по-близо до титлата след рецитал на Меси и Суарес (ВИДЕО)


Барселона все по-близо до титлата след рецитал на Меси и Суарес (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

4590 0

Барселона направи е все по-близо до защита на титлата след убедителна победа с 4:1 при гостуването си на Бетис в мач от 28-ия кръг на Ла Лига. Лионел Меси реализира хеттрик с красиви попадения в 18', 45' и 85'. Луис Суарес се разписа в 63'. За домакините точен беше Лорен Морон в 82'. С успеха каталунците вече имат голяма преднина от десет точки пред втория Атлетико Мадрид и 12 пред Реал Мадрид десет кръга преди края на първенството.

Въпреки смелата и атакуваща игра, която показаха домакините през първата част, те се оттеглиха с два гола пасив на почивката. В началото на двубоя Тер Щеген допусна грешка още преди да е изминала и минута. Той се размина с топката, но се стигна само до корнер за Бетис. В 5' Кристиан Тейо овладя извеждащ пас, но не намери как да затрудни стража на каталунците.

В 18' Лионел Меси изпълни по превъзходен начин пряк свободен удар от около 20 метра и завъртя топката в горния ляв ъгъл към вратата на домакините.  В 25' отново аржентинецът застана зад топката, за да изпълни фаул, но този път Лопес спаси. Две минути след това Тейо изстреля топката отблизо към десния ъгъл на вратата, но ударът му беше блокиран от един от защитниците.

В 40' Барса направи чудесна атака, но Луис Суарес пропусна чиста възможност за отбелязване на гол. Той остана очи в очи с Пау Лопес в малкото наказателно поле и опита да вкара топката по трева в средата на вратата, но стражът спаси.  В добавеното време на частта обаче уругваецът блесна с невероятно подаване между няколко играчи на Бетис. Топката попадна в Меси, който завърши с хладнокръвен удар.

Макар Бетис да опита преса в началото на втората част, то чистите положения бяха създадени от гостите. В 61' Луис Суарес пропусна от упор в малкото наказателно поле, стреляйки малко встрани от целта. Две минути след това положение уругваецът се разписа. След невероятна индивидуална изява от страна Суарес, той завърши с удар от наказателното поле, пращайки топката във вратата на Лопес.  В 82' все пак домакините отбелязаха едно попадение. Лорен намери топката на границата на наказателното поле и я прати в горния десен ъгъл на вратата. Само две минути по-късно Лео Меси изчисли как трябва да прехвърли стража на домакините, копна топката и с помощта на напречната греда отбеляза. Лошата новина за Барса дойде в 89', когато Суарес беше заменен поради травма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички