Барселона ще трябва да продаде играчи за над 100 млн. евро


Барселона ще трябва да продаде играчи за над 100 млн. евро
Снимка: Guliver/GettyImages

3907 0

В началото на октомври от Барселона приеха бюджет от над 1 милиард евро, което задължава каталунския клуб да инкасира 124 милиона евро от продажби на футболисти, пише Marca. Сделките трябва да станат факт преди 30 юни 2020 година, когато приключва годишният бюджет.

Затова и от испанското издание посочват кои са играчите, най-близо до раздяла Барселона към момента. От началото на сезона един от най-недоволните играчи е Иван Ракитич, който се превърна в резерва след идването на Френки Де Йонг. Интерес към него има, като основните кандидати са Манчестър Юнайтед, Интер и Ювентус.

Артуро Видан също недоволства от малкото игрово време, което получава и е много възможно да се разделят с него. Договорът му е до лятото на 2021 година, което означава, че каталунците имат малко време, ако не искат да го изпуснат без пари. Също така на "Камп Ноу" се надяват да получат почти цялата сума от трансфер на Филипе Коутиньо в Байерн. Бразилецът е преотстъпен в Мюнхен с откупна клауза в размер на 120 милиона, а засега се представя на много добро ниво в Бундеслигата. Каталунците очакват още пари и от продажбата на Малком в Зенит. Сделката бе за 40 млн. евро, но засега са получени само 8,2 млн. евро.

Все повече се засилват и твърденията, че скоро Ернесто Валверде няма да бъде треньор на Барселона. Ето кой е фаворит за поста му.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички