Барселона ще пътува близо 600 км с автобус поради политически причини

Седмица преди дългоочакваното "Ел Класико" Барселона ще гостува на Ейбар. Каталунците обаче няма да го сторят както обикновено - с чартърен полет до Билбао и след това изминаване на 40-те останали км с автобус.

Този път те ще изминат всичките 589 км до стадиона на Ейбар с...автобус. Информацията е на испанското издание "АS", откъдето допълват, че веднага след тренировката в петък Лионел Меси и компания ще потеглят.

Барселона отказа да представлява Испания на детски турнир - не иска техните екипи

От Барселона са отказали да представляват Испания на детски турнир при момчета. А причината за това е меко казано странна - каталунците е нямало ...

Причината за това е политическа - в Каталуния има масови стачки, които имат за цел да блокират целия район. Самото летище в Барселона - "Ел Прат", бе затворено вчера от протестантите, които, протестирайки, отбелязват две години от първоначалните опити за извоюване на независимост за Каталуния.

Междувременно, стана ясно, че един от титулярите на Реал Мадрид, който наскоро получи травма, няма да може да вземе участие в двубоя срещу Барселона, който ще се изиграе на 26.10. Вижте за кого става въпрос - в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!