Барселона се спаси с гол в 90-ата минута срещу Атлетико


Барселона се спаси с гол в 90-ата минута срещу Атлетико
Снимка: Getty Images/Guliver

5150 0

Отборите на Атлетико Мадрид и Барселона завършиха 1:1 в голямото дерби от 13-ия кръг на Ла Лига. Диего Коща откри в 77', а Дембеле изравни в 90'. По този начин  каталунците са първи с 25 точки, а "дюшекчиите" втори с точка по-малко.

Двата отбора започнаха доста предпазливо без да се хвърлят излишно в атака. В първите 20-ина минути липсваха опасни положения и пред двете врати.

В 17' Умтити сгреши и даде топката на Гризман по фланга, той напредна, но след подавания топката стигна до Лемар, който избра да шутира от дистанция и сгреши. В 20' Меси хитро намери Сержи Роберто в наказателното поле след къс корнер, но той не центрира никак добре. Чисти положения и пред двата тима все така липсваха.

Малко преди края Облак сбърка, след което топката стигна до Меси, който бе фаулиран. Аржентинецът избра директен обствел от фаул, но топката прелетя над вратата. В последната минута на полувремето Сержи Роберто получи контузия и напусна преждевременно, като гостите довършиха първата част с човек по-малко.

Рафиня замени контузения Роберто. В началото на втората част Артур стреля от над 20 метра, но топката бе изчистена. В 56' и Меси стреля от далеч, топката бе изчистена в корнер. В 60' Гризман можеше да изведе Коща сам срещу вратаря, но пасът на французина бе много силен. 

В 77' все пак "дюшекчиите" успяха да отбележат. Диего Коща успя да засече топката с глава, въпреки че вече падаше, и откри резултата. След това играта малко забави своя темп, но в 90' каталунците стигнаха до изравняване. Меси подаде към Демебеле, който нанесе неспасяем удар. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Семедо, Пике, Умтити, Алба, Роберто, Бускетс, Артур, Видал, Меси, Суарес

Атлетико Мадрид: Облак, Ариас, Савич, Ернандес, Филипе, Саул, Родриго, Коке, Лемар, Гризман, Диего Коста

Мадридският тим е само на точка зад Барселона и има възможност дори да изпревари каталунците при победа. В миналия кръг Барса допусна шокиращата домакинска загуба с 2:4 от Бетис, така че тимът ще трябва да реагира.

Атлетико ще бъде без капитана си Диего Годин, който получи контузия в мача с Атлетик Билбао. Добрата новина за Диего Симеоне все пак е завръщането на други двама основни защитници - Стефан Савич и Люка Ернандес. Ернесто Валверде пък сигурно ще е доволен от завръщането на Филипе Коутиньо, който поднови тренировки през седмицата. Иван Ракитич е наказан заради червения си картон срещу Бетис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички