9 рекорда, които Роналдо още не е счупил


9 рекорда, които Роналдо още не е счупил

1893 0

Кристиано Роналдо играе за Реал Мадрид от 2009 година и успя да подобри много рекорди и сам да създаде такива. Но за португалската звезда останаха висини, които са още непокорени от него.

Вчера Роналдо спечели рекордната за футболист на Реал четвърта "Златна топка". Повече в историята има само големият съперник на Кристиано - Лионел Меси.

Ето кои постижения Кристиано Роналдо още не е покорил:

ГОЛМАЙСТОР НА ЛА ЛИГА

Този рекорд принадлежи на Лионел Меси, който досега има 323 гола в испанското първенство. Кристиано има 270.

НАЙ–МНОГО ГОЛОВЕ В ЕЛ КЛАСИКО ЗА РЕАЛ

Най-добрият голмайстор на Реал в сблъсъка с Барселона е Алфредо Ди Стефано. Той е вкарал 18 гола на каталунците. Роналдо има 16 на сметката си.

НАЙ–МНОГО ГОЛОВЕ В ЕДИН СЕЗОН В КУПАТА НА КРАЛЯ

Ференц Пушкаш през сезон 1960/61 е вкарал 14 гола в турнира за Купата на Испания. Рекордът на Роналдо за един сезон е 7 попадения.

НАЙ–СТАРИЯТ ГОЛМАЙСТОР НА РЕАЛ

Роналдо обяви, че възнамерява да играе в Реал още около 10 години. Това значи, че той може да счупи рекорда на Пушкаш, който вкара на Севиля през ноември 1965 г. на възраст 38 г. и 233 дни. Така той стана най-старият голмайстор на Реал след Втората Световна война.

НАЙ–СТАРИЯТ ИГРАЧ НА РЕАЛ

Този гол срещу Севиля става и последният за Пушкаш в екип на Реал. След него нито един футболист не е играл за Реал на възраст над 38 години и 233 дни.

НАЙ–БЪРЗИЯТ ГОЛ ЗА РЕАЛ МАДРИД

В мач срещу Севиля през 1994 г. Реал открива резултата още в 12-ата секунда. Автор на това попадение, станало най-бързото в историята на отбора, е чилиецът Иван Саморано.

НАЙ–МНОГО МАЧОВЕ ЗА РЕАЛ

Рекордът за най-много мачове в бялата фланелка принадлежи на легендарния нападател на тима Раул. И на Роналдо ще му бъде много трудно да счупи този рекорд.

Досега португалецът има 365 мача за Реал, а тези на Раул са 741.

НАЙ–МНОГО МАЧОВЕ ЗА РЕАЛ В ШАМПИОНСКА ЛИГА

На сметката на Роналдо са над 100 мача в Шампионска лига, но само 81 от тях са с екипа на Реал. Рекордьорът на "Кралете" по този показател е Икер Касияс със 152 мача.

НАЙ-МНОГО МАЧОВЕ ЗА РЕАЛ В ЛА ЛИГА СРЕД ЧУЖДЕНЦИТЕ

За 11 години като играч на Реал Роберто Карлош е записал 370 мача в шампионата на Испания. Нито един друг играч, който не е испанец, не е излизал толкова пъти на терена в екип на "белите" в първенството. Роналдо до момента има 247 мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички