8 свръхпредизвикателства и рекорди, които Меси може да постигне през 2018-а


8 свръхпредизвикателства и рекорди, които Меси може да постигне през 2018-а
Снимка: Getty Images/Guliver

2760 0

Звездата на Барселона и Аржентина Лионел Меси има още върхове за покоряване. Нападателят може да счупи няколко рекорда и да запише исторически постижения през новата 2018 година. Ето какви са те:

30-годишният аржентинец е много близо до този рекорд - има 97 попадения, 79 от тях с ляв крак, 4 с глава. В евротурнирите Меси вече е вкарал 100 гола, 3 е забил в Суперкупата на Европа.

Лео може да спечели пети трофей в надпреварата и да стане първият играч, който успява да направи това. Всъщност, това няма да постигне само той - съотборниците му Жерар Пике и Андрес Иниеста също имат по 4 титли.

Меси може да счупи рекорда по брой победи в испанската Примера дивисион. Меси е спечелил 301 мача от 399 възможни в първенството. Бившият вратар на Реал Мадрид е притежател на този рекорд с 33 успеха повече.

Меси се намира на правилния път, за да спечели отново титлата "Най-добър голмайстор на Примера и Европа (15 гола в 17 мача). Това може да бъде за него пета, абсолютно рекордна в историята "Златна обувка".

Аржентинецът има шанс да спечели рекордната в историята на наградата шеста "Златна топка". В момента той дели рекорда с Кристиано Роналдо, като и двамата имат по 5 отличия.

Звездата не е успявал да вкара на лондончани нито веднъж за 8 мача. През февруари и март Барселона играе срещу Челси в плейофите на Шампионска лига и Меси може да развали проклятието.

Звездата на Барселона е вкарал 364 гола в първенството на Испания. На Меси не му достигат 2 попадения, за да се изравни с най-добрия голмайстор в Топ 5 първенствата на Европа Джими Грийвс, който има 366.

На Лео му липсва гол във вратата на Хирона, за да се отчете с гол във вратата на всеки отбор, участващ в текущия сезон в първенството на Испания.

Барселона ще домакинства на каталунските си съседи в 25-и кръг. Ако Меси вкара на Хирона, това ще бъде 36-ият отбор в Примера, който допуска гол от него. Легендата на Реал Мадрид Раул може да се похвали с 35 различни "жертви".

Източник:football24.ua

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички