8 мадридисти номинирани за Идеалния отбор в света


8 мадридисти номинирани за Идеалния отбор в света

1525 0

Великолепното представяне на Реал Мадрид през сезон 2013/14 и спечелването на титлата в Шампионска лига осигуриха на клуба солидно присъствие сред номинираните за Идеалния отбора през изминалия сезон.

Редом до Кристиано Роналдо, който е основен фаворит за Златната топка през новия сезон, са съотборниците му Карвахал, Рамос, Модрич, Бейл и Бензема, които бяха с основен принос за спечелването на "Десетата".

Освен тях и новите попълнения на тима Тони Кроос и Хамес Родригес попаднаха сред номинираните. Бившият ас на Байерн имаше страхотен сезон, спечели световната титла с Германия, както и титлата в Бундеслигата, а колумбиецът стана голмайстор на Мондиал 2014.

Вече бившите играчи на Реал Мадрид Шаби Алонсо (Байерн) и Анхел Ди Мария (Манчестър Юнайтед) също са сред номинираните.

Атлетико (Мадрид) е вторият испански отбор с най-много номинации. Претенденти за Идеалния отбор са Коке, Арда, Годин и Миранда. Коща (Челси) и Куртоа (Челси) бяха част от селекцията на Диего Симеоне, която игра финал в Шампионска лига и стана шампион в Примера дивисион.

Барселона има само трима номинирани - Лионел Меси, Иван Ракитич и Неймар.

Реал Мадрид дели първото място по номинации с Байерн (Мюнхен). От немския шампион претенденти за най-добрите 11 в Европа са Нойер, Алаба, Бенатиа, Боатенг, Лам, Алонсо, Мюлер и Левандовски.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички