6 контузии и 36 пропуснати двубоя за Дембеле за две години в Барселона


6 контузии и 36 пропуснати двубоя за Дембеле за две години в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

1957 0

Атакуващият футболист на Барселона - Усман Дембеле, игра едва няколко минути в двубоя срещу Селта миналия уикенд в Ла Лига. А причината бе контузия, която получи по време на срещата, а това е негова шеста по време на престоя му при каталунците.

Той пристигна на "Камп Ноу" през лятото на 2017 година, като от тогава е пропуснал 36 официални двубоя заради контузии. Това е една от трета от двубоите, които е имал Барселона, а това е доста внушителна цифра. Особено за играч, който струва около 30 млн. евро на сезон, включвайки заплатата му и разходите за трансфер.

Първата му контузия бе малко след пристигането му в клуба в двубой срещу Хетафе, която го извади от игра за три месеца. От тогава е получил още 4 мускулни травми и една на глезена. Не е ясно каква е причината играчът да страда толкова често от травми, но според спекулациите фактор може да е и неговият начин на живот. Нещо, което и от клуба се опитват да променят. Факт е обаче, че двубоят с Ливърпул в Шампионска лига във вторник ще е поредният важен, който Демебеле ще пропусне.

Междувременно привърженици на Барселона събират подписи за изваждането от игра на един от знаковото трио на мърсисайдци - Садио Мане. Каква е причината - разберете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички