5 неща, които да очакваме на финала в Шампионска лига


5 неща, които да очакваме на финала в Шампионска лига

3407 0

За втори път в рамките на 3 сезона Реал Мадрид и Атлетико Мадрид ще се изправят един срещу друг на финала в Шампионска лига. Две години след драматични двубой в Лисабон, двата тима  отново ще се борят за титлата в европейския турнир, но този път в Милано на 28-ми май. Предвид дългогодишното им съперничество се очаква едихн интересен сблъсък, а Goal.com ни представя и ключовите моменти, които трябва да се проследят.

Коронацията на Симеоне като най-великия треньор?

Веднъж Диего Симеоне каза, че Барселона и Реал играят в различно първенство от Атлетико. Аржентинецът говореше от гледна точка на финансовите параметри и в този случай той е абсолютно прав. Дуото на „Ел Класико“ прави близо 400 млн. евро на година, което е далеч от приходите на „дюшекчиите“. Въпреки това Чоло изведе 2 пъти Атлетико на финал в ШЛ, спечели Ла Лига през 2014 и в момента е с равен брой точки с Барселона на върха на класирането. Симеоне вече надхитри Луис Енрике и Пеп Гуардиола, а скоро ще разберем ще се справи ли и с амбициозния Зидан.

Атлетико има РЕАЛна възможност да отмъсти за загубения финал

След загубата през 2014 на финала Симеоне опитва по всякакъв начин да повдигне духа на отбора и те да хвърлят всички сили в Примера, за да я спечелят. „Този мач не заслужава и една сълза“, заяви тогава аржентинецът. Предстоящият финал обаче е истинска възможност за Атлетико да си отмъстят за 2014-а година.

Роналдо и преследването на рекорди

„Имайки предвид, че беше „лош“ сезон за мен, изглежда не чак толкова лош“, това заяви саркастично Роналдо, след като отбеляза хеттрик срещу Волфсбург и класира Реал на полуфинал. „Хората може да ме критикуват, но цифрите са това, което всички виждат“. Имаше перидо, в който Роналдо не изглеждаше във върхова форма, но това не му пречи да преследва нови и нови рекорди. На финала португалецът ще има възможността да изравни и подобри постижението си за най-много отбелязани голове за един сезон  в ШЛ. В момента държи рекорда от 17 попадения.

Роналдо срещу Гризман за Златната топка?

Симеоне бе шокиран от липсата на Гризман в съкратения списък за Златната топка през 2015г. Ако Роналдо помогне на тима си и е ключова фигура за състава на Зинедин Зидан, то и Гризман е от огромно значение за Атлетико. Нищо чудно на следващата церемония по връчването на наградата французинът  да не бъде „забравен“. Освен това тимът на Барселона не е на финал в ШЛ, което дава и малко предимство на французина. Евро 2016 също може да бъде от ключово значение. Със сигурност сблъсъкът Роналдо - Гризман на „Сан Сиро“ на 28 май ще бъде изключително вълнуващ.

Унищожително дерби?

След като Атлетико отрсани Байерн, Артуро Видал, заяви, че грозният футбол е победил. „Грозният футбол победи най-добрият в света. Единственият път, когато пипнаха топката бе при гола“, заяви играчът на Байерн. Този път обаче изглежда, че отборът на Диего Симеоне ще се бори със зъби и нокти, за да не се повтори случката от 2014 г.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички