5 месеца абсурди на "Бернабеу"


5 месеца абсурди на "Бернабеу"
Снимка: Getty Images/Guliver

1897 0

Случаят "Черишев" не е просто фарс, той е поредният фарс в последните месеци на "Бернабеу" от ръководството на президента Флорентино Перес.

Абсурдът, който забърка Реал на мача за Купата на краля срещу, е поредният от цяла редица абсурдни гафове, които клубът допусна от юли насам. 5 месеца, в които клубът бе представен в негативна светлина в повече от един случай,  пише Marca, цитиран от "7 дни спорт".

Случаят "Касияс"

За да следваме хронологията, трябва да се върнем към раздялаат с вратаря Икер Касияс. На 12-ти юли капитанът се сбогува след 25 години, в които защитаваше неизменно емблемата на "Реал", а никой не го почете. Нито пък бе дадена възможност на феновете да се сбогуват с идола си за повече от едно десетилетие. Чак ден по-късно бе свикана официална пресконференция от Перес, но първото сбогуване вече бе представило Реал в лоша светлина.

Случаят "Де Хеа"

Лятото още не бе приключило и още се говореше за трансфери, когато в крайна сметка пропадна пристигането на вратаря Давид де Хеа, въпреки че всичко беше уж изпипано. Вината беше хвърлена на някакъв факс, който бил забавен и вместо да се прибера в Мадрид, Де Хеа остана в Манчестър.

Травми безкрай

Сезонът започна, а с него започнаха и проблемите на медицинския щаб да овладее безбройните контузии в отбора. Според изданието до момента те са точно 19, на 14 различни играчи. Много малко с атези, които бяха пропуснати от епидемията травми. На някои футболисти дори се наложи да лекуват една и съща травма няколко пъти. Отделен е въпросът за травмата, която която нанесе Барселона в Ел класико с 0:4.

Случаят "Бензема" 

Не стига, че проблемите в Реал не са един или два, а налице са и съдебни такива. Тук главно действащо лиже е Карим Бензема, който е разследвам във Франция като участник в изнудването на съотборника му в националния отбор Матьо Валбуена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички