31-годишен, провалил се в Ливърпул, ще е заместникът на Роналдо?


31-годишен, провалил се в Ливърпул, ще е заместникът на Роналдо?
Снимка: Guliver/GettyImages

3941 0

Неймар, Килиан Мбапе и Еден Азар бяха фаворитите за земестник на Кристиано Роналдо, но всички действия на Флорентино Перес през последните два месеца показаха, че тази година ще е различна за Реал Мадрид. Той привлече Хулен Лопетеги, който ще има задачата да оцени и развие талантливите младоци в селекцията на "кралския клуб", и така и не извади пари за лятна селекция. "Кралския клуб" обаче има нужда от централен нападател и по всяка вероятност ще го намери в лицето на Яго Аспас.

Крилото, който през последните два сезона се доказа и като отличен нападател, възроди кариерата си в Селта Виго, превръщайки се във водещ реализатор на тима. Преди това Аспас се превърна в една от големите издънки в трансферната история на Ливърпул, където запса едва 14 мача, в които дори не успя да се разпише.

Според информация на Хосе Алварес за "El Chiringuito", представителите на футболиста са разкрили, че Аспас има сделка с Реал Мадрид за договор, като е вариант "Б" за "белия балет". Неговата откупуваща клауза е 40 милиона евро и Флорентино Перес по всяка вероятност ще я активира в последните часове на трансферния прозорец.

Това ще стане, при условие че Реал Мадрид не успее да договори с Валенсия привличането на Родриго - юношата на "кралете", който иска да се завърне на "Сантиаго Бернабеу". Проблемът е, че двата клуба не са в добри отношения и "прилепите" не желаят да преговарят за продажбата на тима. Причината е трансферът на Педжа Миятович през 1996 година, осъществен зад гърба на ръководството на тима. Подробности може да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички