100 дни след срамното 5:1 от Барселона: Какво се промени от тогава в Реал Мадрид?


100 дни след срамното 5:1 от Барселона: Какво се промени от тогава в Реал Мадрид?
Снимка: Getty Images/Gulliver

2371 0

Изминаха 101 дни от последното "Ел Класико" на "Камп Ноу", когато Барселона зашлеви звучен шамар по амбициите на Реал Мадрид с резултат 5:1 и "уволни" тогавашния наставник Хулен Лопетеги. Три месеца по-късно "белия балет" се завръща на стадиона на големия си съперник и ще търси със сигурност поне частичен реванш за нанесения срам.

Какво обаче се промени в Реал Мадрид за тези 100 дни ще разгледаме в следващите редове. На първо място треньорът е различен. Хулен Лопетеги бе уволнен след срамното 5:1, а на негово място застана Сантиаго Солари. Първоначално бе назначен за временно, но след това договорът му стана постоянен. Също така "белия балет" отива с повече самочувствие, тъй като в последните няколко срещи показа, че навлиза в добрата си форма. Освен това ще посетят "Камп Ноу" с един трофей повече, след като през декември спечелиха Световното клубно първенство.

Ситуацията в отбора от края на октомври миналата година също е доста променена, като на терена може да се появят и нови герои, непознати на "Ел Класико". В последното дерби като титуляр започна Иско, нещо, което звучи невъзможно да се случи и днес. Испанецът премина бързо от Рая в Ада, като Солари доста видно показва, че няма намерение да разчита на него и рядко влиза в игра. Друг несменяем титуляр доскоро Марсело също не преживява най-добрите си дни на "Бернабеу". Солари разчита все повече на младия Серхио Регилон, но до този момент за Купата на Краля влизаше бразилеца, така че това е една от дилемите пред наставника.

Нещата в нападение също имат различни измерения. На хоризонта се появи младият талант Винисиус, който за много кратко време се адаптира към първия състав и Солари все повече разчита на него. Като прероден под негово ръководство е и нападателят Карим Бензема, който няма спирка. В последните си 4 мача той има отбелязани 6 гола. Ернесто Валверде и неговият отбор унижиха Реал в последното "Ел Класико", но тогава "кралете" показваха и малко признаци за съживяване от тежката ситуация. Сега ситуацията изглежда съвсем различна, както и формата на възпитаниците на Сантиаго Солари.

Барселона и Реал Мадрид играят тази вечер първия полуфинал за Купата на Краля. Реваншът на "Сантяго Бернабеу" е на 27 февруари. Къде можете да гледате битката довечера - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички