10 причини за рухването на Барселона


10 причини за рухването на Барселона

1975 0

Трите поредни загуби, които допусна Барселона, прати отбора в най-лошата серия от 13 години насам. "Каталунците" изпуснаха комфортната преднина, която имаха пред Атлетико и Реал Мадрид и в момента делят равен брой точки с тима на Диего Симеоне. "Кралският клуб" пък ги следва само с точка зад тях. Със сигурност причините за рухването в представянето на Барселона не са малко, ето част от тях, според Goal.com.

Напускането на Шави и Педро. Шави напусна Барселона, след като спечели требъл с тима, а Педро избра да се присъедини към английския Челси през август. Така "каталунците" останаха с доста по-къса пейка и не бяха в състояние мигновено да реагират и да сменят играчите.

Барселона подписа с Арда Туран и Алеиш Видал още през миналото лято, но направиха своя дебют едва през януари, тъй като тогава изтече наказанието на „блаугранас“, което бе наложено от ФИФА. До тогава те вече бяха пропуснали 30 мача, с което адаптирането им беше доста по-трудно.

Напускането на Педро и факта, че никой не успя да го земести, затрудни максимално Барселона. През зимния трансферен прозорец от клуба направиха всичко възможно да привлекат нападателя на Селта – Нолито, но така и не успяха да се разберат с клуба. По този начин падна огромна тежест върху триото на тима – Меси, Суарес и Неймар.

Проблеми в защита. Барселона има големи проблеми в защитната линия през настоящата кампания. През изминалия сезон допуснатите голове бяха 37, а през настоящия вече са 51. Атакуващата мощ на триото МСН се опита да запълни тази празнина, но както се видя в последните мачове явно това не е достатъчно.

Контузията на Рафиня. Луис Енрике е голям почитател на Рафиня, той го взе под наем от Селта и изглежда, че има намерението да разчита на него. През септември полузащитникът се контузи тежко в двубоя срещу Рома и отсъства 6 месеца. Предвид малкото налични играчи на Енрике му бе доста трудно да го замени с някой друг.

Късата пейка. С изключение на забележителното включване на Сержи Роберто, другите резерви на Барселона не могат да се справят с поставените им задачи от Луис Енрике. При загубата като гост на Реал Сосиедад треньорът реши да направи 4 промени, като пусна в игра Сержи Роберто, Арда Туран, Рафиня и Мунир на местата на Жорди Алба, Ракитич, Иниеста и Суарес, като последният все пак бе наказан. Според испанските медии това е породило недоволство в част от играчите от Камп Ноу. В двубоя срещу Валенсия пък, в който отново каталунците записаха загуба, наставникът не направи нито една смяна дори когато изоставаха с 2 гола.

Във втория отбор на Барса цари почти същия хаос, какъвто и в първия. Луис Енрике подаде ръка за дебют на 7 млади таланта – Хуан Камара, Жерар Гумбау, Уилфред Каптум, Айтор, Ромера, Карлес Алена и Серхи Сампер. Последният е най-талантливите, но също често е пренебрегван, а и е извън игра поради контузия.

По-рано през този сезон Луис Енрике създаде тризъбеца на отбора, а и може би най-добрият в историята – Меси, Суарес, Неймар. Въпреки това в последните двубои изглежда Неймар играе без настроение. Лионел Меси също не ев най-добрата си форма, а тези неща са решаващи за каталунците.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу изглежда, че не прави достатъчно за тима. Шефът се провали в подсигуряването на нов спонсорски договор, което доведе и до невъзможността да привлече Нолито заради исканата трансферна сума. Все още не е напълно ясна и ситуацията с Неймар и предлагането му на нов договор.

Объркани решения от страна на Луис Енрике. Когато резултатите са незадоволителни, в повечето случаи го отнася именно треньорът. Той натовари максимално звездите на отбора, вместо в дадени двубои да им даде почивка. Така те са видимо уморени на терена и не са способни да дадат всичко от себе си. Смените в двубоя с Реал Сосиедад също са трудно обясними.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички