10 от Барселона не успяха да запазят победата във Виго


10 от Барселона не успяха да запазят победата във Виго
Снимка: Guliver/GettyImages

1820 0

Лидерът в испанската Ла Лига Барселона допусна нова грешка в гостуване в шампионата. Този път възпитаниците на Ернесто Валверде допуснаха късно изравняване срещу Селта във Виго и двата отбора завършиха наравно 2:2 в зрелищен двубой във вторник вечер.

Още първото полувреме загатна, че ще има много положения пред двете врати. В самото начало галисийците осъществиха няколко страхотни атаки и беше цяло чудо, че гол във вратата на Тер Щеген не падна. Самият вратар направи страхотно спасяване в 34' при удар на Брайс Мендес, който беше на 6 метра фронтално срещу вратата.

Още в ответната атака Пако Алкасер и Осман Дембеле комбинираха отлично пред пеналтерията, а френският национал с мощен удар от воле даде аванс на своите. Точно в края на първото полувреме обаче Гомес проби отдясно в наказателното поле, преодоля лесно Андре Гомеш и подаде отлично на Кастро в малкия пеналт - 1:1.

В 64' Семедо игра на двойно подаване Дембеле и нахлу в наказателното поле, където подаде за Пако Алкасер - удар и 1:2.Малко след това обаче Сержи Роберто извърши нарушение срещу откъсващия се сам срещу вратаря Яго Аспас и беше изгонен от игра с директен червен картон.

Селта натисна в оставащите минути, за да се добере до гол, и такъв падна след грешка на правещия страхотен сезон Тер Щеген. При центриране от крилото той с плонж блокира топката, но я прати в краката на Аспас. Тя рикошира от крака на нападателя и влетя в мрежата - 2:2.

Лео Меси се появи в игра в 66', но не успя да влезе в ритъма на двубоя, а след червения картон Барселона избра да играе по-дефанзивно. Загубата на 2 точки обаче едва ли ще струва скъпо на каталунците, които са убедителен лидер в Примера дивисион. В момента "блаугранас" са с  12 точки повече от Атлетико, който е с мач по-малко. Едва ли обаче Барсеона ще изпусне този свой аванс, и то 5 кръга преди края на шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички