Роналдо нареди Реал зад Барселона, след труден успех навън


 Роналдо нареди Реал зад Барселона, след труден успех навън
Снимка: Getty Images/Guliver

2989 0

Реал Мадрид успя да се настани на второто място в класирането в Ла Лига, след като победи Хетафе с 2:1 в мач от 8-ия кръг на първенството. Победата дойде чак в 85', когато Кристиано Роналдо се разписа за своя тим.

Сега "белите" имат 17 точки, с 4 по-малко от Барселона, но каталунците са и с мач по-малко. Хетафе е на 14-а позиция.

Хетафе успя да се противопостави на именития си съперник в началните минути и в 11' Гуаита успя да отрази удар на Роналдо от ръба на наказателното поле. Това му спечели аплодиментите на стадион "Алфонсо Перес".

Резултатът остана 0:0 до 39', когато Бензема преодоля вратаря на домакините. Французинът направи страхотен пробив и стреля от вътрешността на наказателното поле, като преодоля Гуаита с удар в долния ляв ъгъл. Допреди да бъде открит резултатът, Реал имаше 70% владение на топката.

В 52' Марсело направи невероятен пропуск. Той стигна до отбита топка, но стреля високо над напречната греда.

Хетафе успя да се окопити и в 56' Хорхе Молина успя да изравни. Франсиско Портийо отигра с подаване на крака на Хорхе Молина (Хетафе), който отправи удар в долния ляв ъгъл от вътрешността на наказателното поле.

В 73' се случи нещо неочаквано. Роналдо не успя да се разпише във вратата на Хетафе на празна врата, и то от метър разстояние. Защитник на домакините му сервира топката, но португалецът не я уцели добре и не успя да се разпише.

Победният за Реал гол падна в 85-ата минута, когато Роналдо се възползва от чудесно центриране на Иско и с прецизен нисък удар в долния ляв ъгъл донесе победата на своя тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички